на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як лікувати лямбліоз у дорослих?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Як лікувати лямбліоз у дорослих?

Для того щоб зрозуміти, як можна вилікувати у дорослих людей лямбліоз, насамперед, потрібно мати хоч найменше уявлення про даний, відразу скажемо, непростому захворюванні, про його походження і про те, як воно розвивається.

Що таке лямбліоз і чим він викликаний?

Сучасна людина досить-таки часто страждає захворюванням «лямбліоз», викликане воно нічим іншим, як лямбліями. На різному етапі розвитку лямблії являють собою різні форми, які за допомогою присосок щільно закріплюються на стінках кишечника, де і благополучно паразитують.

Внаслідок такого «співіснування» у людини можуть спостерігатися не тільки періодичні розлади тонкого кишечника, бурчання живота і легкі болі, але і ураження печінки. Може безпричинно підвищуватися температура, крутитися голова, людина в такі хвилини відчуває сильну нудоту, зі рота виходить огидний запах. Незабаром людина починає худнути, поступово настає сильне виснаження і знемога організму, настає загальна слабкість, імунна система слабшає.

Що передує лікуванню лямбліозу?

Розуміючи серйозність захворювання, лікуванням даного виду паразитів потрібно зайнятися якомога раніше, причому жоден розуміє в цьому питанні лікар не призначить лікування, не провівши лабораторної діагностики. Навіщо вона потрібна? Насамперед лабораторна діагностика дозволяє довести сам факт наявності лямблій в організмі людини, а після допомагає виявити стадію їх розвитку на сьогоднішній день. Без цих даних лікування неможливе спланувати ефективно.

Як лікують лямбліоз у дорослих?

Провівши необхідне обстеження, лікар вирішує призначити певну медикаментозне лікування, яке неодмінно буде складатися з декількох взаємопов'язаних етапів, жоден з яких не можна уникати, причому проходити етапи лікування повинні послідовно, щоб не виконувати на ослаблений організм найсильнішої навантаження.

  1. Спочатку передбачається ліквідація, видалення самих паразитів. Цей етап займає близько двох тижнів, в більш запущених випадках може тривати і до місяця. Однак після того як лямблії з кишечника зникнуть, його робота значно покращиться.
  2. Після видалення паразитів слід реабілітаційний період, на якому відбувається відновлення роботи імунної системи та інших уражених органів.
  3. У більш серйозних формах лямбліозу перед тим як призначити протипаразитні препарати, хворий проходить етап підготовки до основного лікування.

Про лікування лямбліозу потрібно сказати, що дане захворювання вилікувати швидко не вийде. Причиною тому служить ослаблена імунна система, ураження багатьох органів, що саме по собі не дозволяє прискорити процедуру, а викликає необхідність проводити поетапне лікування. Крім того, самі лямблії дуже стійкі до багатьох препаратів, і, незважаючи на їх токсичність, іноді лікування може затягнутися і припускати повну заміну використовуваних медикаментів.

Призначення дієти

Лікування лямбліозу передбачає обов'язкове призначення дієти, в якій виключаються всі вуглеводні продукти. В першу чергу рекомендується їсти каші, масла рослинного походження, сухофрукти та овочі. Крім того, обов'язково включають в дієтичний стіл продукти, які здатні збільшувати перистальтику кишечника, тим самим скоріше виводити з організму загиблих паразитів. Це в першу чергу кисломолочні продукти і свіжі фрукти.

Як лікують лямбліоз народними методами?

Основним продуктом, що дозволяє вилікувати лямбліоз у дорослих людей, народними методами вважається часник, а саме його головки, зубчики. Часник перетирають і розводять теплою, кип'яченою водою до стану кашки. Після в даній речовині змочують тампон, повністю просочуючи його, і вставляють у пряму кишку. Приблизно через півгодини тампон виймають. Спосіб ефективний, але підходить далеко не всім, тому без консультації лікаря його не варто використовувати!

Як уникнути лямбліозу?

Основним способом уберегти себе від лямбліозу є чистота! Не потрібно їсти брудні і зіпсовані фрукти та ягоди. Обов'язково перед їжею треба мити руки, адже шкідливі паразити потрапляють в людський організм саме за допомогою наших же рук!

« попередня
наверх
наступна »

Біль у щиколотці
Чому сверблять вуха?
Густа кров: причини і лікування
Зубний біль під коронкою
Лімфовузли під пахвами: причини і лікування
Як збити температуру, без використання т ...
Ущільнення під пахвою
Закладає вуха при нежиті
Шишка на великому пальці ноги
Червоні родимки на тілі
Тонкі нігті
Як видалити сірчану пробку?
Відходить ясна від зуба
Дієта після операції на кишечнику
«Застуда» на губах - сигнал тривоги!
Лущаться п'яти
© 2015-2022  wmn.pp.ua