на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Болить потилицю

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Болить потилицю

Прояв болі в потилиці можна переплутати з болями шиї, які з'являються в слідстві шийного остеохондрозу. Біль просто може віддаватися в потилицю, і ви прийміть її за симптоми іншої проблеми.

Іноді причина болю полягає в розтягуванні шийних розгинальних м'язів, а вони розташовані трохи нижче потилиці. Біль виникає також при спондиліті, підвивихи, травмі шиї. Таку ж біль можуть спровокувати сильні протяги або надмірне нервове перенапруження, в результаті цього розвивається Міогелоз, Який і викликає біль.

Головними симптомами цього захворювання служать запаморочення, болі в потилиці і шиї, біль також може дійти до плечей.

Причини, що призводять до даної проблеми прості і банальні, це довгий керування автомобілем або тривале перебування в незручному положенні за монітором комп'ютера.

Біль також може бути результатом защемлення потиличного нерва, при цьому відчувається нападоподібний біль, яка може передатися і в область щелепи, вуха, або ж у спину.

Біль стає найбільш різкою і нестерпного при чханні, різкому обороті шиї, нападі кашлю, З цієї причини люди, що мають дану проблему, прагнуть якомога менше здійснювати рухів шиєю. При затягуванні процесу біль може стати "стріляє", а в короткі проміжки між такими прострілами буде відчуватися ниючий біль. При цьому м'язи не можуть добре відпочити і весь час знаходяться в напрузі, також помітно погіршується стан шкіри - вона стає надчутливої.

Якщо у людини артеріальна гіпертензія, То біль може відчуватися в лівій частині потилиці, найбільш гострою вона стає вранці. Також нестерпна біль і при шийної мігрені, людина може відчувати сильне запаморочення крім самої болю.

Для усунення болю необхідно усунути саму причину її появи. Також буде не зайвим полікувати шию за допомогою грязьових аплікацій і впливом ультразвуку. Рекомендується в подібних випадках і проведення сеансів із застосуванням діадинамічних струмів.

Крім цього слід вгамувати наявне нервову напругу шляхом застосування транквілізаторів. Це тим більше потрібно зробити якщо в шийному відділі відчувається постійний біль. Лікування проводять з використанням препаратів приводять у норму вміст серотоніну, це можна зробити за допомогою циннаризину, дігідроерготоксіна.

Але пам'ятайте, що при таких болях відвідування лікаря обов'язково, лише фахівець у цій галузі може вірно призначити курс лікування, і то тільки після рентгеносвкіх знімків.

« попередня
наверх
наступна »

Німіють пальці на ногах
Як позбутися від сухої мозолі?
Коричневі плями на тілі
Зубний біль під коронкою
Синці на тілі без причини
Лікування п'явками
Коричневий наліт на язиці
Бульбашки на повіках
Як лікувати бронхіт в домашніх умовах?
Кукурудзяна дієта
Чому сверблять вуха?
Деревій звичайний від багатьох болез ...
Чим корисний корінь імбиру?
Симптоми хвороб
Жовтий наліт на зубах
Біль у попереку, що віддає в ногу
© 2015-2022  wmn.pp.ua