на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Що робити, якщо важко дихати і не вистачає повітря?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Що робити, якщо важко дихати і не вистачає повітря?

Фізичний стан людини, коли він відчуває нестачу повітря, йому важко дихати в медицині називають диспное. Йому схильні різні категорії людей, але особливо часто воно спостерігається у літніх, повних, нетренованих і тих, хто має проблеми зі здоров'ям легенів і серця.

Диспное може мати гостру або хронічну форму. У першому випадку воно пов'язане з періодично виникаючими простудними хворобами і алергією на певні джерела - пил, пилок рослин, шерсть тварин і т.п. У другому причиною захворювання стають порушення в серцево-легеневої діяльності.

Прояв захворювання

Диспное досить легко помітити з боку:

При цьому він може скаржитися на тяжкість у грудях, головні болі.

Причини

Основними причинами диспное є:

Заходи з лікування і профілактики захворювання

Якщо нестача повітря - явище короткочасне і виникає в результаті активної фізичної діяльності, організм швидко відновлюється і дихання приходить в норму. В даному випадку відбувається зміна рухових ритмів і відновлення дихання - природний процес.

Жінка, що виношує дитину, відчуває проблеми з диханням через зміни в її організмі. Збільшуючись у розмірах, матка з плодом давить на діафрагму. Та у свою чергу створює дискомфорт для легенів. В результаті у жінки відчувається брак кисню і їй важко дихати. Даний процес носить тимчасовий характер, і після пологів стан жінки відновлюється.

Великі побоювання викликають інші причини нестачі повітря. Всі вони повинні бути досліджені фахівцями, проаналізовано і схильні лікуванню.

З гострими респіраторними інфекціями, грипом та іншими захворюваннями органів дихання слід чинити кардинально з самого початку, а не чекати, коли хвороба викличе ускладнення і перейде в хронічну форму.

Нежить лікують відразу, а не чекають 3-7 день. Для цього найефективніший спосіб - полоскання носової порожнини водно-сольовим розчином з додаванням кількох крапель йоду. Рекомендується використовувати не звичайну сіль, а морську. Цей же склад може допомогти при лікуванні запаленого горла. При горловому полосканні можна поєднувати сіль і соду або застосовувати їх окремо.

При алергічної утрудненості дихання важливо усунути джерело, що викликає хворобливі відчуття, намагатися уникати взаємодії з об'єктами, які провокують ситуацію, коли не вистачає повітря.

Природно, що з віком людське серце зношується і працює не як годинник. Однак і у молодих людей виникають патології в роботі серцевого м'яза. Мікроінфаркти, що розвинулися в результаті серйозних переживань і стресів, залишають рубці на тканинах і «полум'яний мотор» працює зі збоями. У даній ситуації допоможе тільки лікар, який своєчасно проведе діагностику, і виявить причину виниклої проблеми і призначить курс лікування.

Щоб не відчувати проблем з диханням, треба вчасно проходити необхідні дослідження, лікувати сезонні захворювання, вести активний спосіб життя і правильно харчуватися, менше нервувати і намагатися бачити в житті більше позитивних сторін.

« попередня
наверх
наступна »

«Застуда» на губах - сигнал тривоги!
Симптоми і лікування гострого езофагіту
Болять гланди
Лікування вовчака
Якщо болить голова
Ліпома на шиї
Біль у попереку, що віддає в ногу
Скільки годин має бути здоровий сон?
Чим корисний корінь імбиру?
Гіркота в роті після їжі
Кукурудзяна дієта
Чарівний подих квітки
Синці на тілі без причини
Симптоми хвороб
Пітливість ночами
Як дізнатися чи є глисти?
© 2015-2022  wmn.pp.ua