на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чи можна пити перед узі черевної порожнини?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чи можна пити перед узі черевної порожнини?

Щоб підготуватися належним чином до такої діагностичної процедурою, як УЗД, пацієнт зобов'язаний дотримати певні умови. В основному це стосується харчової поведінки, зокрема продуктів, які можна або не можна вживати протягом декількох діб перед УЗ-дослідженням, питного режиму, прийому деяких медикаментозних препаратів. Підготовчий етап необхідний для того, щоб залишки їжі і кишкові гази не утрудняли сканування внутрішніх органів.

Часто люди, вперше проходять подібну процедуру, особливо цікавляться, чи можна перед УЗД пити. Відповідь завжди буде неоднозначним, тому що рідина і потрібно, і не можна вживати. Що це означає?

Протягом трьох днів перед призначеною датою пацієнт повинен дотримуватися специфічної (не дуже складної) дієти, перейти на дробове харчування і збільшити, наскільки це для нього можливо, споживання рідини. Мінімальна добова норма - 1,5 літра. Пити дозволяється звичайну очищену воду, мінеральні негазовані води, чай (зелений, чорний).

У ці дні можна також пити трав'яні настої і відвари, що сприяють травленню. Однак про свої наміри потрібно повідомити (обов'язково!) Лікаря, який уточнить, які збори можна пити, а від яких краще утриматися.

В день проведення діагностики можна ні їсти, ні пити. Невелика поправка: заборона діє в тому випадку, якщо УЗД призначено на ранкові години. Якщо ж процедура буде проводитися в післяобідній час, тобто не раніше 3 годин дня, дозволяється легкий сніданок + чай. Час прийому їжі, а також останній прийом рідини не пізніше 10 години ранку.

Що стосується дітей. Певні обмеження перед УЗД передбачені і для них, хоча на відміну від дорослих для маленьких пацієнтів заборони не настільки категоричні.

Так, давати дитині пити (все одно що) не можна за годину до процедури. Якщо черевну порожнину належить досліджувати на ультразвуковому апараті грудничку, перед діагностикою потрібно пропустити одне годування. Це не залежить від того, чи знаходиться малюк на грудному вигодовуванні або харчується штучними молочними сумішами - бажано не годувати дитину 2-4 години. Щоб не порушувати режим харчування, а також для того, щоб під час процедури малюк поводився спокійно, краще заздалегідь обговорити з лікарем-діагностом час відвідування і прийти на УЗД безпосередньо перед наступним годуванням.

Щодо правил дієти і прийому медикаментозних препаратів детальну інформацію пацієнтам надає лікар, який призначає УЗ діагностику.

« попередня
наверх
наступна »

Як швидко заснути вночі?
Вправи при варикозному розширенні вен
Чому свербить родимка?
Як вивести камені з нирок?
Коричневий наліт на язиці
Ущільнення під пахвою
Як зняти набряк обличчя?
Симптоми і лікування гострого езофагіту
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Защемлення нерва в нозі
Як вилікувати нежить за один день?
Як заварювати чагу?
Що робити при підвищеному тиску?
Які горіхи найкорисніші?
Гіркота в роті вранці
Свищ на яснах: лікування
© 2015-2022  wmn.pp.ua