на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Висип на ліктях

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Висип на ліктях

Це явище зустрічається досить рідко і з цієї причини зазвичай ніхто не загострює свою увагу на цій проблемі. І як виявляється даремно, адже висипання на ліктях можуть з'явитися першими ознаками серйозного захворювання!

Перелік можливих захворювань, які здатні привести до появи такої висипки досить широкий, до них можна віднести: екзему, порушення гормонального фону, атопічний дерматит, грибок, псоріаз і ряд венеричних захворювань. Природно, що одна лише висип не може служити 100% доказом наявності того чи іншого захворювання, але у всякому разі виявивши її у себе варто негайно звернутися в поліклініку. Лікар призначить вам необхідні аналізи і по їх результату визначить хворі ви чи ні. Вчасно виявлене захворювання вилікувати значно простіше, ніж хвороба, виявлену на пізніх термінах. Якщо ви будите знати яка висип висипає при якої хвороби, то вам значно простіше буде визначити причину її появи у себе або у ваших близьких.

При псоріазі висип в області ліктів лущиться і на перших порах може не доставляти ніякого дискомфорту. Але з часом починають утворюватися невеликі бляшки, які викликають свербіння шкіри. В окремих випадках спостерігається одна тільки висип, а свербіж відсутній. Псоріаз, це, як правило, сімейне захворювання, яким заразитися стороння людина не може. Воно передається тільки по генетичній лінії, хоча відзначалися випадки захворювання псоріазом і у тих людей, в рідні яких не було подібних випадків.

Екзема. При даному захворюванні бульбашки знаходяться під епідермісом шкіри і з вигляду схожі на невеликі рожеві прищі. Через короткий час вони лопаються і шкіра починає лущитися, виникає відчуття свербіння. Розтирати бульбашки не можна, так як відкрита рана може призвести до більш серйозного зараження. До того як ви відвідаєте лікаря скористайтеся народними засобами для зняття свербіння шкіри.

При атопічний дерматит також може з'явитися висип. Але в цьому випадку спочатку з'являється відчуття свербіння шкіри на ліктях, а лише після розтирання висипає висип.

Мікоз. Це грибок, він також у ряді випадків викликає утворення висипу на ліктях. Цей грибок розмножується у вологих місцях (пахви, область між пальцями), але здатний перейти і на ліктьові суглоби. Висип має овальну форму, і вона поступово набуває білий відтінок.

Але, до того як ви звернетеся за допомогою до лікаря, вам не зайвим буде знати, як доглядати за шкірою, на якій висипала висип. У тому випадку якщо висип лущиться рекомендується використовувати різні олії (підігріті до теплого стану, краще брати лляне або оливкове масло), їх наносять рівномірним шаром на всю поверхню висипання і прикривають плівкою, щоб уникнути розтікання масла. Також рекомендується додавати у ванну жир або масло кожного разу під час прийняття ванни. Слід уникати будь-якого контакту з хімічними препаратами і косметикою, вони здатні викликати подразнення шкіри.

А от якщо висип волога і має форму пухирців, то необхідно застосовувати ті кошти, які будуть сприяти її висиханню. Наприклад, добре в подібних випадках допомагає перекис водню або трав'яний збір (в рівних частинах змішати чистотіл зі звіробоєм). Цей збір необхідно заварити і змочити в ньому ватний тампон, а потім протерти висип.

« попередня
наверх
наступна »

Цикламен від гаймориту
Як вилікувати горло за 1 день?
Як правильно чистити зуби?
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Як позбутися від сухої мозолі?
Ущільнення під шкірою
Що не можна їсти при годуванні груддю?
«Застуда» на губах - сигнал тривоги!
Чим мазати герпес на губах?
Каланхое від нежиті
Свинка: симптоми у дорослих
Ущільнення під пахвою
Як збити температуру, без використання т ...
Висип на ліктях
Що робити при підвищеному тиску?
Чому сверблять вуха?
© 2015-2022  wmn.pp.ua