на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Червоні точки на шкірі

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Червоні точки на шкірі

Поява червоних крапок на шкірі може свідчити про розвиток інфекційних захворювань, що викликаються бактеріальними та вірусними збудниками, появі непереносимості будь-якої речовини (алергії), причому причиною розвитку цього стану можуть бути продукти харчування (харчова алергія), медикаменти, використовувані для лікування або профілактики різних захворювань, продукти метаболізму самого організму (при розвитку аутоімунних захворювань).

У кожному випадку, коли людина помічає червоні точки на шкірі у себе самого або своїх близьких, потрібна консультація кваліфікованого лікаря, а при необхідності і проведення комплексного обстеження для уточнення діагнозу і призначення необхідного лікування. Недотримання цього простого правила може призводити до того, що людина стане джерелом інфекції серед осіб зі свого оточення - кір, краснуха, вітряна віспа, скарлатина можуть супроводжуватися появою висипу в різні моменти хвороби, а для цих інфекцій характерна висока контагіозність (заразність для оточуючих).

У тому випадку, коли у людини виникає алергічна реакція, навіть незалежно від її причини, несвоєчасне встановлення алергену і відсутність лікування можуть провокувати розвиток ускладнень, що представляють потенційну небезпеку для життя. При аутоімунних захворюваннях запізніла діагностика і відсутність лікування можуть провокувати погіршення стану пацієнта, і в цьому випадку червоні точки на шкірі можуть ставати першими ознаками захворювання. Варто пам'ятати про те, що червоні висипання можуть ставати і першими симптомами грибкових інфекцій, при яких запізніле початок терапії може провокувати генерализацию процесу.

У деяких випадках червоні точки на шкірі можуть супроводжуватися сильним свербінням, лущенням, роздратуванням навколишніх ділянок шкірного покриву, набряком підлягає підшкірної клітковини. Тільки лікар при огляді хворого може оцінити вираженість і значимість цих симптомів в комплексі інших проявів захворювання. У тому випадку, коли висип швидко поширюється на інші ділянки шкіри, супроводжується підвищенням температури тіла або швидким погіршенням стану, не слід відкладати візит до лікаря, так як своєчасна діагностика і ранній початок лікування допоможуть уникнути розвитку важких ускладнень.

Небажано до консультації лікаря самостійно приймати лікарські препарати. Під їх дією можуть зникати деякі симптоми і з'являтися ті скарги, яких не було на початку захворювання.

« попередня
наверх
наступна »

Жовтий наліт на язиці
Як позбутися чірія?
Користь і шкода квасолі
З онкологією можна боротися
Цикламен від гаймориту
Як зміцнити ясна?
Чому течуть слюні уві сні?
Чому болять корені волосся?
Чому німіє мова?
Фурункул на інтимному місці
Болить потилицю
Як перевірити зір в домашніх умовах?
Волосся на підборідді в жінок
Блефаропластика
Як позбутися від сухої мозолі?
У яких продуктах багато білка?
© 2015-2022  wmn.pp.ua