на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Болить живіт в області пупка

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Болить живіт в області пупка

Болі, що виникають в області пупка, не настільки нешкідливі, як здаються. Їх поява символізує про серйозну недугу. Самостійно з'ясувати, в чому полягає причина болю в цій області дуже важко. Потрібно пам'ятати про те, що поставити правильний діагноз зможе лише фахівець. При виникненні больових відчуттів в пупкової області не рекомендується приймати болезаспокійливі засоби і спазмолітики.

Існує кілька причин, що ведуть до виникнення больових відчуттів в області пупка. Всі вони вимагають негайно звернення до лікарні. Перша причина може бути обумовлена ??кишковими коліками, які з'являються через діареї, запору, дисбактеріозу і т.д. Біль у даному випадку буде нападоподібному.

Наступна причина таких болів криється в гострому апендициті, який являє собою найпоширеніше захворювання, пов'язане з органами черевної порожнини. Спочатку біль виникає в надчеревній ділянці, а потім переміщається по всьому животі. Поряд з болем людина може скаржитися на відчуття слабкості, прискорений пульс, підвищену температуру тіла і сухість у роті.

При захворюванні тонкого кишечника також виникає біль в районі пупка. Біль носить ниючий, тупий, нерізкий характер, з'являючись у вечірні години. Крім того, у хворого спостерігаються такі симптоми як бурчання, здуття живота, сухість шкірних покривів і т.д.

Ще однією причиною може служити пупкова грижа, яка в свою чергу з'являється через фізичного перенапруження і підйому тяжкості.

Камені, що утворилися в нирках або жовчному міхурі також здатні викликати больові відчуття в області пупка. Хворобливий прояв обумовлюється тим, що камені зачіпають стінки жовчних проток і обдирають їх.

Найстрашнішою причиною таких болів є рак тонкого кишечника. При утворенні злоякісного новоутворення больові відчуття рідко носять одиничний характер. Їх супроводжують такі симптоми як нудота, блювання, здуття живота і т.д.

Таким чином, можна сказати про те, що біль, що виникає в районі пупка, служить досить серйозним симптомом. Практично у всіх перерахованих вище випадках такі болі заважають нормально працювати, іноді навіть ходьба перетворюється на справжні тортури. У кожному разі, помітивши виникнення болю в області пупка, слід звернутися до лікаря. Тільки так можна добитися якнайшвидшого повноцінного одужання.

« попередня
наверх
наступна »

Закладає вуха при нежиті
Фурункул на інтимному місці
Німіє кінчик язика
Чищення печінки сорбітом
Як зміцнити ясна?
Цикламен від гаймориту
Які горіхи найкорисніші?
З онкологією можна боротися
Як швидко прокинутися вранці?
Паління в грудній клітці
Як лікувати лімфовузли на шиї?
Як лікувати забій грудної клітки?
Тріскається шкіра на пальцях ніг
Користь і шкода квасолі
Аскаридоз: симптоми та лікування
Опух язичок в горлі
© 2015-2022  wmn.pp.ua