на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим корисний шипшина?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чим корисний шипшина?

Шипшина є чагарником, що належать до сімейства розоцвітих. Перебуваючи близько шипшини, можна відчути його чарівний і приємний запах. Але не тільки вихідним ароматом і красою знаменитий шипшина. Він відомий, перш за все, своїми корисними якостями. Розглянемо їх у статті.

Найцікавіше, що корисними властивостями володіють не тільки плоди рослини, але і його листочки, коріння та насіння. Багато дбайливі господині з пелюсток шипшини варять дуже смачне варення. Фахівці стверджують, що за своїми корисними властивостями шипшина в кілька разів сильніше інших лікарських рослин. Отже, для наочності перерахуємо корисні якості розглянутого в статті рослини.

Шипшина має велику кількість корисних речовин (вітаміни С, А, К, Р, Е), крім того, вітаміни, які відносяться до групи В. Не менш різноманітний і комплекс мікроелементів, який включений до складу шипшини - калій і кальцій. Крім того, натрій і марганець, хром і фосфор, мідь, кольбат, молібден. Але і це ще не все! Шипшина радий представити пектини та дубильні речовини, ефірну олію і кислоти органічного вигляду! Це все включено в його склад!

Зрозуміло, багатющий біологічний склад цієї рослини обумовлює широкий спектр застосування в якості лікарської сировини від різних недуг людини. Відомо, що шипшина здатний надати саме благотворний вплив на роботу травної системи людини, активізувати функціонування такого органу, як нирки, і володіє дією сечогінного призначення. Використання шипшини в якості відварів перешкоджає розвитку запалення в організмі і знищує шкідливі бактерії.

Висушені корені рослини мають в'яжучі властивості, а насіння виступають джерелом масла. Саме в масло входить цілий набір вітамінів і жирних кислот. Його застосовують для прискорення заживання ран і як протизапальний засіб.

Високий вміст аскорбінової кислоти у шипшині дозволяє застосовувати цю рослину при авітамінозах, атеросклерозах, а також простудних захворюваннях у складі комплексної терапії. Крім того, шипшина - це зміцнення імунітету, як дорослим, так і дітям! Завдяки тому, що в його складі містяться вітаміни Р і К, шипшина має корисні властивості, які досить рідкісні. Це прискорення процесів зрощення кісток в організмі людини. Так, шипшина сприяє і цьому процесу!

« попередня
наверх
наступна »

Здуває живіт, що робити?
Як передається жовтяниця?
Користь і шкода квасолі
Бульбашки на повіках
Лущаться п'яти
Шіпіци на ногах
Чи можна робити інгаляцію при температурі?
Які продукти розріджують кров?
Як витягти скалку з пальця?
Що робити якщо запалилася ясна?
Болить кінчик язика
Про вареної моркви
Чим корисний гематоген?
Лікувальний масаж
Як підвищити температуру тіла?
Кіста печінки: причини, симптоми і лікування
© 2015-2022  wmn.pp.ua