на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Корінь кульбаби: лікувальні властивості

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Корінь кульбаби: лікувальні властивості

Кульбаба є напрочуд дуже корисним квіткою, а його корінь особливо наділений цілющими властивостями і не має протипоказань. Рослина може похвалитися потужною кореневою системою і якщо її надрізати, то з'явиться гіркий сік білого кольору.

Коріння кульбаби використовуються:

Найкраще коріння кульбаби заготовлювати з вересня по грудень. У цей період інулін в рослині досягає 40%. Для початку коріння ретельно промиваються і очищаються, а потім викладаються на свіже повітря підсохнути. Коли кореневої сік перестане виділятися, їх потрібно розкласти для сушки невеликим шаром. Висушити їх можна і в духовці при невеликій температурі. Продовжувати сушку потрібно до тих пір, поки коріння не стануть ламкими. Зберігати їх слід в банках зі скла з щільно закритими кришками або полотняних мішках у сухому і темному місці.

З кореневої системи кульбаби найчастіше роблять настій, який використовується для підвищення апетиту, лікування різних хвороб і як жовчогінний засіб.

Для приготування настою береться одна столова ложка сухого дрібно нарізаного кореня і заливається склянкою гарячої води. Отримана суміш накривається кришкою і відстоюється дві години. Приймати розчин всередину за 15 хвилин до прийому пиши по 1/3 склянки кілька разів на добу.

При цукровому діабеті використовують інший відвар: дві чайні ложки подрібнених сухих корінців кульбаби заливаються склянкою води і варяться 10 хвилин на невеликому вогні. Одержаний розчин приймати перед їжею два рази на день.

Коренева система кульбаби, зібрана в травні, використовується для боротьби із запаленнями лімфатичних вузлів. Коріння подрібнюються за допомогою міксера до отримання каші. Далі речовина викладається на шматок марлі і прикладається до хворих лимфоузлам або пухлин жіночих грудей. Марля закріплюється бинтом на одну годину. За допомогою цього рецепта також можна позбутися геморойних шишок і маткових кровотеч. Для цього кореневу кашу потрібно загорнути в марлю і зробити тампон.

« попередня
наверх
наступна »

Як лікувати шишки на лобі?
Симптоми і лікування кропив'янки
Сміх продовжує життя
Кіста печінки: причини, симптоми і лікування
Скільки тримається температура при ГРВІ?
Болить потилицю
Здоровий спосіб життя
Мозолі на пальцях ніг: лікування
Бульбашки на повіках
Які продукти підвищують тиск?
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Бешиха ноги: лікування
Як позбутися чірія?
Як витягти скалку з пальця?
Ком у горлі і відрижка
Які продукти розріджують кров?
© 2015-2022  wmn.pp.ua