на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як прискорити метаболізм?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Як прискорити метаболізм?

У сучасному світі безліч людей стурбоване проблемою зайвої ваги, особливо багато часу цьому питанню приділяють жінки. Деякі люди значну частину свого життя намагаються з-за всіх сил позбутися зайвої ваги і стати привабливими. Але періодичні голодування і виснажливі дієти не всім дозволяють досягти бажаного ефекту, адже втрачені кілограми нерідко знову повертаються на своє місце. Фахівці ж у цьому випадку радять вживати заходів для того щоб прискорити метаболічний процес в організмі. Це може дозволити позбутися не тільки від надлишків у вазі, але і серйозно підвищити життєвий тонус.

З давніх часів відомо, що найефективнішим методом запобігання всіх неприємних недуг є спорт. Помірні фізичні навантаження за рахунок активного спалювання енергії сприяють зменшенню жирових складок і стимуляції перистальтики кишечника. Це відбувається тому, що відновлення м'язових клітин після трудових тренувань забирає значно більше часу, тобто процес вбирання жирів триває протягом 12 годин після фізичних навантажень.

Крім цього прискорити метаболізм можна за допомогою дрібного харчування. Для цього необхідно серйозно переглянути своє ставлення до їжі. В основній масі випадків наявність надмірної ваги говорить про вживання шкідливих продуктів і частому переїданні. Такі фактори допомагають жирам активно накопичуватися, тому дуже важливо харчуватися правильно. Багато дієтологів сьогодні рекомендують їсти невеликими порціями, але часто - до шести разів на день. Постійно надходить їжа в організм забезпечує шлунково-кишковому тракту постійну роботу, а слідчо і підвищує його тонус. Цей принцип подібний до вогню: якщо закинути дрова все відразу, то вони згорять швидко і залишать після себе тільки вугілля, а якщо доповідати колоди поступово, то багаття горітиме довго. У зв'язку з цим їсти необхідно з інтервалом в 3-4 години, в той же час порція повинна бути розміром з долоню, максимум - стакан, але не більше.

Спеціальна увага потрібно приділяти вибору їжі. Потрібно вживати продукти, які підвищують обмін речовин, зокрема фрукти і овочі в свіжому вигляді, а також рослинні масла. Зрозуміло, доведеться відмовитися від вживання солодкої і газованої води, здобного тіста та випікання в цілому, а кава дозволяється, але не більше однієї чашки на добу. Кращим помічником у цьому питанні по праву є негазована чиста вода, адже зневоднення організму може загрожувати летальним результатом. Давно доведено, що організм людини вимагає щодня випивати півтора літра води в день. Це допомагає обмінним процесам активізуватися і сприяє своєчасному видаленню токсинів та інших шкідливих речовин з організму. Більше того, нестача рідини може викликати посилену набряклість в тілі. Це пов'язано з тим, що коли людина мало п'є, його організм намагається відкласти вологу на майбутнє. Фахівці впевнені, що прискорити метаболізм допомагають гострі спеції, а також імбирний чай. Ці продукти не тільки знижують апетит, але і підвищують тонус.

« попередня
наверх
наступна »

Здуває живіт, що робити?
Які продукти підвищують тиск?
Як вивести воду з організму?
Звуження судин головного мозку
Чому пітніють долоні?
Як позбутися чірія?
Бульбашки на повіках
Як зміцнити ясна?
Як позбутися від сухої мозолі?
Шишка на п'яті
Як лікувати шишки на лобі?
Тріщини між пальцями ніг
Симптоми і лікування кропив'янки
Лікувальний масаж
Як дізнатися чи є глисти?
Як швидко заснути вночі?
© 2015-2022  wmn.pp.ua