на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Молоко з медом при застуді

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Молоко з медом при застуді

Хвороба, зокрема застуда - це одна з найбільш неприємних проблем, які трапляються в житті кожної людини, адже так неприємно відчувати ломоту у всьому тілі, біль у горлі і закладений ніс, а також загальне стан втоми. Звичайно, можна відразу ж вдатися до вживання численних ліків, асортимент яких так щедро пропонують аптеки, але, тим не менш, багато хто намагається, особливо в початковому періоді нездужання застосовувати народні засоби, зокрема п'ють молоко з медом.

Як показує багатовіковий досвід, саме молоко з медом приносить полегшення горлу, допомагає трохи знизити температуру, а також покращує загальне самопочуття, особливо якщо його застосовувати протягом усього періоду хвороби. Природно, вчені зацікавилися, в чому ж секрет цього, здавалося б, простого і доступного всім засобу, який робить настільки приголомшливий ефект.

Що міститься в молоці

Як всім відомо, молоко є одним з найбільш корисних продуктів у світі, тому що в ньому міститься ряд вітамінів і мікроелементів. Зокрема в молоці міститься лецитин, який надає молоку протимікробну властивість. Також цікавою властивістю молока є те, що всі корисні речовини, які потрапляють в організм, засвоюються дуже швидко і практично повністю, що дозволяє підвищити кількість енергії і відповідно швидше подолати хворобу.

У молоці також міститься мікроелемент тріпрофан, який сприяє поліпшенню самопочуття, а також володіє заспокійливим ефектом, зокрема надає заколисливе дію, що так актуально для хворих застудою. Але для того, щоб весь дорогоцінний складу молока діяв, важливо його застосовувати правильно. Молоко повинно бути теплим і не кип'яченим, так як при кипінні багато речовин просто загинуть і не можна пити гаряче молоко, особливо якщо температура піднялася вище 38 ° C.

Що міститься в меді

Користь меду також важко переоцінити, оскільки його можна назвати коморі вітамінів, адже не дарма цей продукт показаний до застосування при багатьох захворюваннях. Природно, мед корисний і при застуді, особливо якщо мучить кашель. Мед має відхаркувальну ефектом, а також допомагає насичувати організм корисними речовинами саме в той період, коли організм у великій кількості втрачає і сили, і корисні речовини.

Мед має жарознижувальну, протівосполітельним і потогінну ефектом. Він посилює кровообіг і бореться з мікробами, а також попутно заспокоює роздратовану слизову горла і виводить мокротиння. Мед, як продукт калорійний підтримує організм у період нездужання і, природно, насичує вітамінами.

У комплексі ж молоко з медом діють майже як панацея, мед насичує корисними речовинами, а молоко допомагає шлунку все це швидко засвоїти і, відповідно, принести максимально швидкий ефект.

« попередня
наверх
наступна »

Як позбутися від сухої мозолі?
Тріщини між пальцями ніг
Кіста печінки: причини, симптоми і лікування
Бешиха ноги: лікування
Німіє кінчик язика
Що можна їсти після отруєння?
Мозолі на пальцях ніг: лікування
Користь і шкода квасолі
Свербіж шкіри голови, причини
Чи можна робити інгаляцію при температурі?
Здуває живіт, що робити?
Як позбутися чірія?
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Болить кінчик язика
Сміх продовжує життя
Здоров'я вен і легкість ніг
© 2015-2022  wmn.pp.ua