на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Селера при панкреатиті

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Селера при панкреатиті

Практично в кожній лікувальній дієті присутня така пряність, як селера і цей факт зовсім не випадковий, оскільки він робить благотворний вплив на всю травну систему, попереджає хворобливі і запальні, гнильні та інфекційні процеси в ній. Варто відзначити, що таке дію усі частини цієї рослини - і верхні листки, і живці, і корінь. Також корисний селеру і при панкреатиті. Саме так називають гостре або хронічне запалення підшлункової залози. При даному захворюванні все ферменти, що виділяються цією залозою, не можуть переміститися в дванадцятипалу кишку і, залишаючись безпосередньо в підшлунковій, руйнують її, провокуючи запальний процес. А оскільки тут відбувається вироблення інсуліну, то просто необхідно швидше починати лікування, щоб уникнути більш тяжких наслідків - переддіабетним стану та цукрового діабету.

Важливою складовою лікування панкреатиту є дієта, яка спрямована на відновлення слизової підшлункової залози. Рекомендують також часте пиття ромашкового чаю, відвару з вівса і рису і сік селери. Дане питво надає обволікаючу дію на шлунок і підшлункову і знімає больовий симптом. Правда, при гострій формі протікання хвороби від селери слід утриматися і спочатку перевести хворобу в стадію спокійній ремісії.

А ось при стійкої ремісії можна скористатися соком селери, який містить безліч мікроелементів і не містить цукру, а тому здатний швидко відновити роботу клітин підшлункової. Крім того, він має протизапальну дію і швидко підвищує імунітет. Але пити літрами сік селери не варто, адже всього хорошого - у свою міру. А при панкреатиті цей захід складе всього 100 мл, розділені на два прийоми за чверть години до їди. Звичайно, пити слід свіжовіджатий селеровому фреш із стебел. Курс лікування сокотерапією не повинен перевищувати 2 тижнів, після яких потрібно перейти на інше не менш корисне пиття, наприклад, на відвар вівса або ромашковий чай, уживані за такою ж схемою.

Крім того, бажано включити в дієтичний раціон селеру і в іншому вигляді. Додавати його з супи, салати, рагу, тушкувати і запікати з м'ясом. Звичайно, багато корисні речовини руйнуються при високій температурі і краще вживати його у свіжому вигляді, але навіть пройшов через теплову обробку селера надає благотворний вплив на всю травну систему в цілому і підшлункову залозу зокрема, що дуже важливо при панкреатиті та інших захворюваннях.

« попередня
наверх
наступна »

Звуження судин головного мозку
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Лущаться п'яти
Чи можна робити інгаляцію при температурі?
Здоровий спосіб життя
Болить потилицю
Що робити якщо запалилася ясна?
Як дізнатися чи є глисти?
Чому пітніють долоні?
Що робити, якщо шаруються нігті?
Як лікувати шишки на лобі?
Як вивести воду з організму?
Чому болять корені волосся?
Як передається жовтяниця?
Стрижнева мозоль: лікування
Тріщини між пальцями ніг
© 2015-2022  wmn.pp.ua