на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Буряк при гастриті

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Буряк при гастриті

Буряком нікого не здивуєш. Вона всім чудово знайома і присутній в меню майже всіх людей, як самостійну страву або як інгредієнт. Її корисні властивості цінувалися завжди, а із збільшенням числа захворювань до цього овочу стали проявляти більш пильну увагу.

Що потрібно знати про буряк людям, страждаючим гастритом?

Одне з головних її властивостей - це здатність підвищувати кислотність. Тому можна зробити висновок, що хворим на гастрит з підвищеною кислотністю не слід захоплюватися буряком, оскільки при її надмірному вживанні можна спровокувати підвищення і без того нестабільній кислотності в шлунку.

Слизова шлунка людей, що страждають гастритом або іншими захворюваннями ШКТ, дуже чутлива і вживання свіжого буряка, особливо в поєднанні з такими гострими приправами, як часник або перець, можуть викликати напади нудоти і відчуття дискомфорту.

Це застереження в основному стосується самостійних страв із сирої або вареної буряків. Не варто зовсім нехтувати овочем і повністю виключати його зі свого раціону, так як буряк - джерело багатьох вітамінів, відмінний стимулятор при запорах, а також корисна при підвищеному кров'яному тиску, атеросклерозі та інших захворюваннях.

При гастриті з пониженням кислотності буряк не протипоказана, але потрібно дотримуватися обережності, вводячи в раціон страви, приготовані з сирих овочів. Краще все-таки їсти їх після термічної обробки. Навіть зі схильністю до підвищеної кислотності допустимо нечасте вживання страв, в яких варений коренеплід присутня як інгредієнт.

Як вживати буряк при гастриті, щоб не викликати проблем зі здоров'ям

Навесні, коли інші овочі після зимового зберігання втрачають більшу частину вітамінів і корисних елементів, буряк зберігає свої лікувальні властивості. Тому розсудливо включити її в своє меню, враховуючи стан свого здоров'я.

« попередня
наверх
наступна »

Як вивести воду з організму?
Свербіж шкіри голови, причини
Кіста печінки: причини, симптоми і лікування
Мозолі на пальцях ніг: лікування
Про антибіотиках і фітотерапії
Звуження судин головного мозку
Болить потилицю
Як вивести камені з нирок?
Лущаться п'яти
Німіють пальці рук
Що робити, якщо шаруються нігті?
Як зміцнити ясна?
Здуває живіт, що робити?
Як передається жовтяниця?
Як витягти скалку з пальця?
Чому пітніють долоні?
© 2015-2022  wmn.pp.ua