на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Прищ у вусі болить

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Прищ у вусі болить

Дерматологи стверджують, що поява прищів в області вушної раковини можуть нести дуже негативні наслідки для здоров'я. Для людини важливо навчитися відрізняти вугри від інших запальних процесів. Потрібно відзначити, що дефекти, спричинені підлітковими змінами та іншими гормональними збоями, не несуть в собі небезпеку. В інших же випадках слід звернутися до лікаря негайно.

Так, наприклад, якщо хворобливі відчуття викликані лише від дотику до прищики, то боятися не варто. А от якщо ниючий біль доставляє дискомфорт цілодобово, значить ви маєте справу з більш серйозними наслідками. Як варіант, ви можете бути носієм фурункула, який легко підхопити і довго лікувати.

Причини виникнення прищів у вусі

Як було відмічено раніше, внаслідок гормонального сплеску прищі з'являються не тільки на обличчі, а й у вушний порожнини. Такі дефекти абсолютно безпечні, але вимагають належного догляду. Щоб побороти вугровий висип, необхідно використовувати спеціальні засоби по догляду за шкірою, а в деяких випадках - звернутися до дерматолога, щоб визначити індивідуальний підхід до проблеми. Належні рекомендації можна отримати і у косметолога.

Також любителі ходити в зимову пору без головного убору ризикують опинитися володарями прища, що з'являється в результаті простудного захворювання або переохолодження. На щастя, його легко вилікувати за допомогою підручних засобів і народних рецептів. Наприклад, алое або чистотіл витягують гній і знімають запалення. Але якщо ви одного разу перенесли таке захворювання, то варто задуматися про перегляд своїх звичок, оскільки повторна інфекція може призвести до більш небезпечного запалення - фурункули.

Якщо прищ болить весь час

У таких ситуаціях це може означати лише гострі запальні процеси, які необхідно негайно лікувати. І в такій ситуації не варто займатися самолікуванням, тому що незначна дрібниця може призвести до непоправних наслідків. І вже тим більше не варто такі вугри намагатися видавлювати, мовляв, гній вийде і все пройде. Це далеко не так. Навпаки, ви можете прискорити процес запалення і рознести інфекцію на велику площу вуха. А після попадання гною в кров результат може виявитися фатальним.

Розпізнати фурункул можна за допомогою деяких змін організму: ви станете гірше чути або повністю втратите слух на хворе вухо. Крім того, біль почне віддавати на очі, вилиці, шию, а також заниють зуби і ясна. У деяких випадках піднімається температура (від 38 ° С і вище).

Незважаючи на настільки хворобливі відчуття, поява такого прища пов'язано з незначною подряпиною вушної раковини, попаданням води або банальним переохолодженням. У деяких випадках хвороба є наслідком хронічних захворювань або нестачі вітамінів в організмі. Але якою б не була причина фурункула у вушний порожнини, цілеспрямовано йдіть до лікаря і чим раніше ви це зробите, тим швидше позбавитеся від інфекції і болю, а головне зможете уникнути спотворюють рубців або зовсім зберегти собі життя.

« попередня
наверх
наступна »

Стрижнева мозоль: лікування
Що робити якщо запалилася ясна?
Як зміцнити ясна?
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Ущільнення під пахвою
Про вареної моркви
Як вивести камені з нирок?
Болить потилицю
Що можна їсти після отруєння?
Що робити, якщо шаруються нігті?
Симптоми і лікування кропив'янки
Тріщини між пальцями ніг
Як лікувати шишки на лобі?
Здоров'я вен і легкість ніг
Чим корисний гематоген?
Бульбашки на повіках
© 2015-2022  wmn.pp.ua