на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Суниця: користь і шкода

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Суниця: користь і шкода

Коли настає довгоочікуване літо, всі ми насолоджуємося фруктами і ягодами, за якими сильно сумували зимовими вечорами. Після авітамінозу приємний кисленький смак у роті бадьорить і підвищує настрій. А що вже й казати про те, яку користь ми приносимо організму, вживаючи той чи інший фрукт! Але багатшими всіх разом узятих фруктів вважається суниця, про яку й піде мова в нашій сьогоднішній статті.

Хто ти, чудова ягідка?

Суниця - ягода лісова. Це свого роду джерело корисних речовин і вітамінів, оскільки в ній присутні практично всі необхідні організму мінеральні елементи. Суниця, як і її сестричка, полуниця володіє неймовірно приємним ароматом. А смак - сама насолода. На відміну від полуниці суниця не відноситься до особливо солодким ягодам, але, треба сказати, в ній присутня максимально приємний баланс солодкого і кислого, що робить її ще більш бажаною. Саме завдяки всім цим якостям суницю використовують у багатьох стравах і десертах, роблять з нею всілякі варення, соки і навіть соуси. Але от питання - чи здатна нашкодити організму суниця? Давайте разом розбиратися в цій проблемі.

Баланс користі і шкоди

Необізнаному людині деколи складно розібратися в деяких властивостях ягід. Особливо це стосується суниці, адже вона містить велику кількість вітамінів і мінералів. Серед них деякі є тільки корисними і потрібними, в той час як інші можуть бути необхідні організму тільки при конкретному захворюванні або в певний період.

Корисними властивостями суниці можна назвати наступні:

Існують такі приховані властивості суниці, які можуть нашкодити здоров'ю:

І наостанок акцентуємо на тому, що завжди пам'ятайте про те, що все добре в міру. Навіть найкорисніший продукт може зробити негативний вплив на організм при неправильному або надмірному вживанні.

« попередня
наверх
наступна »

Лущаться п'яти
Мозолі на пальцях ніг: лікування
Що робити якщо запалилася ясна?
Здуває живіт, що робити?
Здоров'я вен і легкість ніг
Чи можна робити інгаляцію при температурі?
Як передається жовтяниця?
Свербіж шкіри голови, причини
Німіють пальці рук
Користь і шкода квасолі
Чому болять корені волосся?
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Сміх продовжує життя
Про вареної моркви
Які продукти підвищують тиск?
Бешиха ноги: лікування
© 2015-2022  wmn.pp.ua