на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим корисна лососева ікра?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чим корисна лососева ікра?

Лососева ікра являє собою один найпопулярніших делікатесів на столах гурманів усього світу. Крім високих смакових якостей даний продукт має і властивостями, корисними для здоров'я людини. Багато в чому це обумовлено тим, що ікра - це білок високої якості, який організм людини здатний засвоювати значно краще, ніж м'ясний або молочний білок. При цьому калорійність продукту не перевищує 250 ккал на 100 грамів продукту, які практично повністю переробляються в енергію.

Сфери застосування лососевої ікри

  1. Кулінарія (ікра заготовлюється в промислових масштабах).
  2. Фармацевтика (ікра знайшла широке застосування в офіційній медицині, як компонент деяких препаратів).
  3. Косметологія (ікра активно використовується, як для застосування всередину, так і зовні, наприклад, у формі омолоджуючих масок для обличчя).

Корисну дію лососевої ікри на організм людини

  1. Зміст в ікрі легко засвоюваного організмом людини білка робить даний продукт відмінним стимулятором білкового обміну в організмі. У зв'язку з цим ікру рекомендується застосовувати при більшості захворювань ендокринної системи, у тому числі обумовлених проблемами функціонування щитовидної залози. Активно застосовується червона ікра і в дієтології, тому що при високій живильній цінності має здатність практично повністю перероблятися в активну енергію.
  2. Сприятливо лососева ікра діє на серцево-судинну систему людини, підвищуючи рівень гемоглобіну і в цілому покращуючи якісний склад крові. Застосовується для нормалізації артеріального тиску людини і для профілактики гіпертонії.
  3. З давніх часів відома лососева ікра, як продукт молодості. Його застосовують у складі косметичних омолоджуючих масок (можна додавати самостійно, просто роздавав кілька ікринок і додавши їх до інших інгредієнтів) і для вживання всередину (це також дозволяє боротися з передчасним старінням шкіри, прискорюючи її природну регенерацію, і сприяє зміцненню нігтів і волосся).
  4. Надає загальнозміцнюючу дію на організм людини за рахунок наявності в складі вітамінів (A, E, D, B) і великої кількості корисних речовин (це селен, фосфор, кальцій, йод і багато інших). Рекомендована для вживання з метою терапії та профілактики авітамінозів і гіповітамінозів.

Важливо пам'ятати, що, незважаючи на всю корисність лососевої ікри, зловживати нею небажано, оскільки це може спровокувати ряд побічних явищ - від алергічних реакцій до порушення метаболізму.

« попередня
наверх
наступна »

Болить зуб після пломбування
Собачий жир при туберкульозі і бронхіті
Чому болять корені волосся?
Німіє кінчик язика
Як лікувати шишки на лобі?
Про антибіотиках і фітотерапії
Здуває живіт, що робити?
Шишка на п'яті
Що робити, якщо шаруються нігті?
Користь і шкода квасолі
Лікувальний масаж
Які продукти розріджують кров?
Як позбутися від сухої мозолі?
Як витягти скалку з пальця?
Чи можна робити інгаляцію при температурі?
Чому пітніють долоні?
© 2015-2022  wmn.pp.ua