на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим корисна ікра палтуса?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чим корисна ікра палтуса?

Ікра палтуса або всім знайома чорна ікра є визнаним делікатесом. Її застосовують як начинку для екзотичних страв і роблять вишукані канапе і бутербродики, а японці вживають ікру в своїй національній кухні, зокрема роблять за допомогою ікри суші. Але ікра палтуса цінується не тільки за свій смак, але і за неймовірний набір корисних речовин і мікроелементів, які містяться в кожній ікринці.

Особливості ікри палтуса

На відміну від ікри інших риб ікра палтуса не продається в натуральному кольорі, її фарбують. Насправді колір ікри палтуса бежевий і продавці для привабливості забарвлюють ікринки в чорний колір за допомогою чорнила кальмарів або інших натуральних барвників. Також унікальність ікри палтуса в тому, що її попередньо не очищують від плівки, а заготовляють, а потім продають разом з нею, звичайно, попередньо Просолов в дерев'яних бочках.

Кожна ікринка на 75% складається з білка, який унікальний тим, що повністю засвоюється в організмі, інші 25% складають жири. Ікра палтуса дуже ситна і при цьому низькокалорійна, що дозволяє вживати її щодня без остраху набрати зайві кілограми.

Склад ікри палтуса

До складу ікри входять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, які регулюють кровоносну систему, зокрема відповідають за згортання крові і загальний стан судин, а також контролюють нервові закінчення і роботу мозку. Входять до складу ікри палтуса і кілька груп вітамінів, таких як А, D, Е, які сприяють поліпшенню зору, формуванню і підтримці кісткового скелета, насиченню киснем кожної клітинки організму.

Ікра палтуса містить в собі і ряд мікроелементів - таких, як залізо, фосфор, йод, натрій, калій, селен, магній, які не тільки допомагають організму виводити токсини і продукти розпаду, а й відповідають за збалансовану роботу практично всіх систем організму. Наприклад, селен і йод допомагають роботі щитовидної залози, а також сприяють здоров'ю шкіри, волосся і нігтів; магній відповідає за роботу серцево-судинної системи і психологічний стан; натрій відповідає за міжклітинний обмін і контролює виникнення імпульсів у всьому організмі.

Застосування ікри палтуса

Протипоказань до застосування ікри палтуса практично немає, кількома винятками є хвороба дванадцятипалої кишки і особиста непереносимість деяких компонентів, а також схильність до гіпертонії. Решті ж ікра палтуса рекомендована до застосування невеликими порціями і бажано щодня.

Найбільше рекомендують ікру палтуса застосовувати при порушеннях травної системи, а також у разі відсутності апетиту. Рекомендована ікра і для ослабленого організму, зокрема дуже корисно її їсти літнім людям і хворим в період відновлення, а також тим, хто веде активний спосіб життя. Можна їсти ікру палтуса і дітям, але тільки після 5 років, так як до цього періоду система травлення дітей ще не досконала і не володіє достатньою кількістю гормонів, які розщеплюють і засвоюють поживні речовини ікри.

« попередня
наверх
наступна »

Лущаться п'яти
Що робити при підвищеному тиску?
Німіють пальці рук
Як зміцнити ясна?
Звуження судин головного мозку
Болить кінчик язика
Про вареної моркви
Сміх продовжує життя
Підвищена соя в крові
Бешиха ноги: лікування
Як лікувати шишки на лобі?
Лікувальний масаж
Як швидко заснути вночі?
Як витягти скалку з пальця?
Що робити, якщо шаруються нігті?
Бульбашки на повіках
© 2015-2022  wmn.pp.ua