на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Рецепти здоров'я » Апельсини при цукровому діабеті
При цукровому діабеті харчування людини повинне складатися тільки з здорової їжі. Саме тому при цьому захворюванні багато продукти стають забороненими. Обов'язково в раціон повинні бути включені найрізноманітніші свіжі овочі та фрукти. Чому при діабеті потрібно вживати апельсини, яку користь вони приносять? Стиглий апельсин містить дуже багато різноманітних речовин. Цей плід можна включити в основу абсолютно будь-якого дієтичного харчування. Апельсин вже давно зарекомендував себе, як фрукт, здатний допомогти при дуже багатьох захворюваннях, до яких також відноситься цукровий діабет.
Вживати плоди можна в різному вигляді: додавати в різні десерти, робити сік, навіть використовувати в якості закуски з основними стравами. В апельсині міститься величезна кількість антиоксидантів. Саме тому апельсини рекомендується застосовувати в їжу при такому захворюванні, як цукровий діабет. Крім того, що цей фрукт забезпечує організм хворої людини вітамінами А, С і Е, в ньому міститься багато бета-кератину і лютеїну.
Антиоксиданти захищають організм від інсультів, раку і захворювань серцево-судинної системи. Щоб при діабеті не виникло вищеперелічених захворювань, слід частіше вживати апельсини. Цей фрукт складається тільки з корисних вуглеводів. Апельсин середнього розміру налічує приблизно одинадцять грамів вуглеводів, які дуже легко засвоюються в організмі. Крім того, в апельсинах немає цукру, тільки фруктоза і сахароза. У складі фрукта є велика кількість розчинної клітковини рослинного походження, яка уповільнює всмоктування цукру з шлунку, отже, контролювати рівень глюкози в крові стає значно легше. У плоді 3-5 грамів волокна, що говорить про те, що замість апельсинового соку краще з'їсти цілий фрукт, тоді в організм хворого потрапить більше корисних волокон.
За помаранчевого кольору плода можна зрозуміти, що він багатий такими мінеральними речовинами, як магній, кальцій, калій. Магній і кальцій необхідний для зміцнення тканин і кісток організму. Калій допомагає ниркам виводити з організму зайву рідину. А також він покращує функціональну діяльність серця, нервів і м'язів. У зв'язку з цим вживати цей фрукт потрібно в міру, не більше двох штук на день. В апельсині середнього розміру міститься 50 міліграм кальцію, 235 міліграм калію і 15 міліграм магнію.
Багато лікарів рекомендують додавати апельсин в салати. Цей фрукт не тільки додасть поживних речовин, але і зробить блюдо освіжаючим і солодкуватим на смак. Але в принципі даний фрукт можна вживати в перервах між їжею, адже в ньому міститься тільки 65 калорій.
В цілому варто відзначити, що апельсин стоїть на другому місці в дієті людей з цукровим діабетом. Якщо правильно вживати фрукт, то організм буде насичений вітаміном С і захищена від простудних захворювань, клітини будуть мати всі корисні мінерали. Час від часу апельсин можна замінювати половиною грейпфрута.
« попередня | наступна » |