на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Які вітаміни краще приймати взимку?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Які вітаміни краще приймати взимку?

Зимовий період є справжнім стресом для організму людини. З настанням холодів з'являються явні ознаки авітамінозу, з яким необхідно почати боротьбу якомога раніше. Про дефіцит вітамінів групи В, а також А, Е і С можна дізнатися за сухості, лущення і почервоніння шкіри обличчя та рук. Якщо в організмі виникла нестача вітамінів С, К і D, то людина починає страждати від довго не загоюються ран. Для того щоб уникнути цих і багатьох подібних проблем слід приймати вітаміни.

Краще джерело вітамінів - продукти!

Від нормального обміну речовин залежить наше самопочуття і зовнішній вигляд. Для того щоб у зимовий період організм не страждав від нестачі вітамінно-мінерального комплексу варто переглянути своє харчування. В першу чергу з настанням холодів ми починаємо страждати від дефіциту аскорбінової кислоти або вітаміну С, що є одним з головних. Для його заповнення слід харчуватися апельсинами, ківі, чорноплідної горобини, томатами, болгарським перцем і квашеною капустою.

Чи не менше ми відчуваємо нестачу вітамінів групи В. В результаті у людини починають сохнути і тріскатися губи, нігті і волосся стає ламким. З'являється дратівливість, безсоння. Змінити цю ситуацію допоможе вживання гречки, рису, гороху, яєць, кисломолочних продуктів, нирок, печінки, горіхів і буряка. Саме ці продукти містять в своєму складі велику кількість вітамінів групи В.

Про дефіцит вітаміну А можна судити по погіршення зору, зниження імунітету, ламкості нігтів і волосся. Заповненню ретинолу сприяє включення в раціон молока, яєць, моркви, петрушки, кропу і щавлю.

При нестачі вітаміну Е організм відчуває постійне відчуття втоми, неможливо зосередитися на роботі. Токоферол важливий для організму, оскільки саме він відповідає за підтримку імунітету, захист клітин від пошкоджень, організму від нервових зривів, а також стресів. Вживання шпинату, капусти, листя салату, нежирного м'яса, яєць і рослинної олії - гарантія того, що вам не доведеться зіткнутися з нестачею вітаміну Е. Таким чином, в зимовий період просто не обійтися без прийому вітаміну С, Е, А, а також групи В.

За вітамінами в аптеку!

Для того щоб допомогти організму пережити довгий зимовий період ми повинні не тільки правильно харчуватися, але і вживати спеціальні вітамінно-мінеральні комплекси, які можна придбати в аптеках. Чому не можна обійтися виключно вживанням корисних продуктів, мова про які йшла вище? Справа в тому, що складно організувати своє харчування таким чином, щоб у ньому були присутні такі різноманітні продукти. По-друге, набуваючи свіжі овочі і фрукти в зимовий період, ми не можемо бути впевненими в тому, що в них присутня достатня кількість корисних речовин. Велику роль відіграють правила їх транспортування і зберігання.

Таким чином, прийом полівітамінів є гострою необхідністю, однак не рекомендується їх вживання без норми і контролю. Найоптимальніше рішення - звернутися до лікаря, який порекомендує оптимальний для вашого організму препарат.

« попередня
наверх
наступна »

Які горіхи найкорисніші?
Ком у горлі і відрижка
Чарівний подих квітки
Як лікувати забій грудної клітки?
Тріщини між пальцями ніг
Як перевірити зір в домашніх умовах?
Полоскання горла перекисом водню
Чому болять корені волосся?
Деревій звичайний від багатьох болез ...
Опух язичок в горлі
Чому течуть слюні уві сні?
Виразки в порожнині рота
Як позбутися чірія?
Гіркота в роті вранці
Чищення печінки сорбітом
Болить потилицю
© 2015-2022  wmn.pp.ua