на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Висип на щиколотці

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Висип на щиколотці

Проблеми шкірних захворювань турбують кожного другого. Мало хто знає, який сигнал подає організму висип у вигляді прищів на певній ділянці тіла. Досить часто у людей виникає питання про те, що означають висипання на щиколотці, які причини їх виникнення та як позбутися неприємного недуги.

Види висипки на щиколотці

Важливо знати, що всякого роду реакції шкіри тягнуть за собою негативні емоції, можливі захворювання та інші небажані наслідки для людини, якщо залишити їх без уваги. Саме тому, в першу чергу, треба правильно поставити діагноз передбачуваної хвороби, вивчивши характер висипань. Кваліфіковані фахівці у сфері медицини визначають наступні види прояви недуги на нозі:

  1. пухирі. Такого роду висип супроводжується свербінням. Вони, як правило, проходять через кілька годин або добу;
  2. дрібні червоні прищики, які на перший погляд непомітні, але можуть швидко поширитися по всьому тілу через деякий час;
  3. плями рожевого або коричневого відтінку - тривожний знак, оскільки сигналізує про складні захворюваннях шкіри;
  4. гнійничкові реакції - проявляються у вигляді прищів, наповнених вмістом гнійного походження. Залежно від характеру походження вони бувають глибокі, поверхневі, фолікулярні і нефоллікулярние;
  5. невеликі виразки, поява яких пов'язана з порушенням кровообігу в судинах.

Причини висипань на щиколотці ноги

Після того, як стали помітними найменші підозрілі реакції шкіри у вигляді висипу, рекомендується якомога швидше з'ясувати чинники, які викликали порушення в організмі. Головні причини висипань на щиколотці ноги:

  1. Алергія. У такому випадку важливо усунути контакт шкіри з алергеном, щоб виключити повторне її роздратування. Алергічний висип може виникнути внаслідок тертя неякісного матеріалу предметів одягу (шкарпеток, колготок, штанів), взуття про шкіру.
  2. Варикозне розширення вен - захворювання, яким страждають багато жінок. Довготривале ходіння на високих каблуках, платформі, спадкова слабкість стінок судин підвищують ризик виникнення хвороби та відповідних шкірних реакцій.
  3. Недуга кистей, стоп ніг або звичайний грибок - найбільш часта причина висипань на даній ділянці тіла. Може поширюватися на щиколотку, тому рекомендується ретельно стежити за предметами і місцями особистої гігієни.
  4. Занесення в організм інфекцій, які передаються статевим шляхом (сифіліс).
  5. Укуси комах.
  6. Інші інфекційні захворювання. Висип на щиколотці ноги буває внаслідок захворювання людиною вітряною віспою, кором або скарлатину.

Лікування і профілактика

Як відомо, будь-яка хвороба викликана низкою взаємопов'язаних причин, які й призводять до негативних реакцій шкіри. Виявивши висип на щиколотці, не рекомендується займатися самолікуванням, тому що у зворотному випадку можливе погіршення стану ділянки тіла. Найкраще звернутися до досвідченого висококваліфікованому лікаря-дерматолога, який визначить характер і причину шкірних проявів. Варто відзначити, що не кращий варіант пошуку причини висипу на щиколотці ноги - простори інтернету. Виявити справжню природу походження висипань у вигляді прищів або плям можна тільки наочно і після проведення додаткових досліджень в лабораторії.

Для того щоб зменшити ризик захворювання, потрібно ретельно стежити за своїм здоров'ям, берегтися від впливу негативних факторів, вчасно звертатися за медичною допомогою і слідувати інструкціям лікуючого лікаря.

« попередня
наверх
наступна »

Аскаридоз: симптоми та лікування
Деревій звичайний від багатьох болез ...
Худнемо всього за 13 днів
Тріщини між пальцями ніг
Ком у горлі і відрижка
Як позбутися чірія?
Жовтий наліт на язиці
Чарівний подих квітки
Як почати загартовуватися?
Гіркота в роті вранці
Кукурудзяна дієта
Розчинна кава - шкода чи користь?
Полоскання горла перекисом водню
Як парити ноги з гірчицею?
Як лікувати лімфовузли на шиї?
Паління в грудній клітці
© 2015-2022  wmn.pp.ua