на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Ознаки остеопорозу у жінок

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Ознаки остеопорозу у жінок

Остеопороз характеризується руйнуванням кісткової тканини внаслідок зниження її щільності, і часто супроводжується переломами. Особливо схильні до остеопорозу жінки.

Причини остеопорозу у жінок

У більшості випадків виникнення захворювання остеопороз зустрічається у жінок в клімактеричному періоді. Основна причина - зниження рівня статевих гормонів, які відповідальні за кістковий обмін. Якщо естрогени виробляються в достатній кількості, їх синтез і руйнування знаходяться в стані балансу. Якщо ж рівень гормонів знижується, перевага на боці руйнування. У такому випадку в кишечнику відбувається порушення, як всмоктування, так і засвоєння кальцію - такого важливого для кісток.

По закінченні десятка років від настання менопаузи кістки у жінок стають легше з причини їх руйнування. Руйнуються, найчастіше, хребці, а також виличні і тазові кістки. У цьому зв'язку досить часто зустрічаються переломи хребта у жінок похилого віку. Захворювання вражає пацієнтки і в період так званої штучної менопаузи (видалення яєчників та інше).

Крім основних причин на розвиток остеопорозу впливають:

Прояви остеопорозу у жінок

Захворювання може тривалий період нічим себе не проявляти і бути виявлено лише при обстеженні - проведенні проби на щільність кісток. Коли вага кісткової тканини досягає граничного нижньої межі, жінка може відчути болю в області спини, дискомфортні відчуття в хребті в період нічного сну. У неї знизиться межа рухової активності, тривале перебування в одній позі буде приносити втому. Зростання стане менше в порівнянні з тими цифрами, які були в 40 років. Крім того, у деяких пацієнток викривляється хребет і утворюється горб.

До початковим ознаками остеопорозу у жінок також можна віднести наступні:

Подальший розвиток захворювання може призводити до переломів шийки стегнової кістки, хребта, ключиці, крижів, тазової кістки, променевої кістки зап'ястя, ребер, грудини. Такі переломи погано гояться і зростаються. Особливо складним вважається перелом шийки стегна, який після закінчення року вимагає сторонньої допомоги для пацієнтки, так як їй складно пересуватися самостійно. Деякі постраждалі так і не приходять в норму і залишаються інвалідами, прикутими до ліжка.

Профілактичні заходи

З метою запобігання розвитку остеопорозу жінкам в період менопаузи, насамперед, слід дотримуватися активного рухового режиму. Доведено, що щоденна ходьба на відстані до 2 км сприяє призупиненню руйнування кісткової тканини. Також корисні посильні вправи з невеликим обтяженням. Наступним важливим моментом є заповнення нестачі кальцію шляхом дієти, причому для його засвоєння потрібно вітамін Д. Побутові умови повинні бути організовані таким чином, щоб убезпечити себе від можливих падінь і переломів. З метою профілактики викривлення хребта постіль повинна бути жорсткою.

« попередня
наверх
наступна »

Деревій звичайний від багатьох болез ...
Фурункул на інтимному місці
Які горіхи найкорисніші?
Худнемо всього за 13 днів
Чому свербить родимка?
Що робити, якщо шаруються нігті?
Тріщини між пальцями ніг
Чому німіє мова?
Цикламен від гаймориту
Чарівний подих квітки
Тріскається шкіра на пальцях ніг
Користь і шкода квасолі
Чому болять корені волосся?
Як перевірити зір в домашніх умовах?
Чому течуть слюні уві сні?
Як зміцнити ясна?
© 2015-2022  wmn.pp.ua