на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чи можна пельмені і манти при панкреатиті?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чи можна пельмені і манти при панкреатиті?

Пельмені відносяться до числа споконвічно російських страв. Без них важко уявити свій раціон, але коли виникають проблеми зі здоров'ям, наприклад, ставлять діагноз «панкреатит», мимоволі виникає питання про те, наскільки безпечно для організму вживання пельменів або мантов.

Пельмені і панкреатит

Більшість лікарів наполягають на тому, щоб піддати пельмені категоричній забороні з боку хворих панкреатитом. Причина проста - навіть здоровій шлунку важко перетравлювати поєднання тіста і м'ясної начинки, не кажучи вже про хворому організмі. У зв'язку з цим пацієнтам з панкреатитом безпечніше відмовитися від вживання пельменів.

У випадку, якщо ви вирішили знехтувати цією порадою, не дивуйтеся виникають ускладнень у вигляді болючих відчуттів, а також загального погіршення стану вашого організму. Не варто йти на поводу у свого апетиту і з'їдати навіть невелика кількість пельменів, адже це може призвести до загострення захворювання. В результаті знадобиться перейти ще на більш сувору дієту.

Вирішивши з'їсти тарілку пельменів, згадайте про те, що до їх складу входить не тільки тісто і м'ясо, але і всілякі приправи, а також жири. Такий склад призведе до підвищеного навантаження на ушкоджений орган, а саме на підшлункову залозу. Чи не переставши вживати пельмені, ви ризикуєте «заробити» гострий панкреатит.

Зрозуміло, є виняткові випадки, коли навіть під час хронічного панкреатиту лікарі дозволяють з'їсти трохи пельменів, але при цьому доведеться слідувати цілому ряду умов. Так, наприклад, пельмені бажано зробити самим, а не купувати. При цьому рекомендується в якості начинки використовувати яловиче м'ясо без жодних приправ (солі, перцю і т. П.).

Для приготування тіста варто взяти не більше 1-2 яєць, оскільки вони також відносяться до числа небажаних продуктів для вживання при пошкодженої підшлунковій залозі. Домашні пельмені слід вживати без додавання олії, майонезу і т. П. Пацієнти з панкреатитом повинні балувати себе пельменями не частіше 2 разів протягом місяця.

Манти і панкреатит

Манти на відміну від пельменів є стравою азіатської кухні, але при цьому вони полюбилися жителями нашої країни. Манти так само, як і пельмені складаються з тіста і м'яса. Оскільки вони виходять досить жирними, то від їх вживання при проблемах у вигляді захворювань ШКТ слід відмовитися. У першу чергу ця заборона поширюється на пацієнтів з гострою або хронічною формою панкреатиту, але так само, як і у випадках з пельменями тут є свої винятки, які стосуються правил приготування мантів.

При панкреатиті слід вживати це блюдо, приготоване на пару. Так манти засвояться організмом значно легше і при цьому будуть збережені поживні речовини. При приготуванні мантов ні в якому разі не додавайте смажену цибулю, перець і всілякі приправи. М'ясна начинка повинна бути представлена ??нежирним м'ясом птиці.

І найголовніше - при вживанні пельменів або мантов люди, які страждають від панкреатиту, повинні дотримуватися міри.

« попередня
наверх
наступна »

Біль у попереку, що віддає в ногу
Кукурудзяна дієта
Худнемо всього за 13 днів
Чому болять корені волосся?
Чому свербить родимка?
Чому німіє мова?
Волосся на підборідді в жінок
Як позбутися від сухої мозолі?
Як лікувати лімфовузли на шиї?
Перша медична допомога
Біль у лівому боці під ребрами
З онкологією можна боротися
Як позбутися від нічних кошмарів?
Нігті на ногах чорніють
Тріскається шкіра на пальцях ніг
Користь і шкода квасолі
© 2015-2022  wmn.pp.ua