на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Перловка при панкреатиті

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Перловка при панкреатиті

Панкреатит - дуже грізне захворювання, яке часто супроводжується загостреннями. Для того щоб цього уникнути, слід звертати увагу на сигнали, які подає організм, а також ретельно дотримуватися всі медичні приписи. Найголовнішим ліками при такому захворюванні, як панкреатит продовжує залишатися дієта. Завдяки уважному ставленню до свого раціону можна домогтися одужання підшлункової залози.

Користь перловки при панкреатиті

У тому, що перловка приносить користь організму людини з запаленої підшлунковою залозою, сумніватися не доводиться. При панкреатиті можна вживати не тільки перловку, але і відвар з неї. Завдяки цьому напою шанс позбутися проблем травних органів стає вище.

Відвар з перловки славиться своїм пом'якшувальною і обволікаючим дією. Він особливо хороший для тих, хто поряд з панкреатитом страждає від захворювань, пов'язаних з сечостатевої системою, печінкою і жовчного міхура.

Користь здатна надати навіть вода, яка використовувалася для замочування перловки. У воді залишається така речовина як гордецін, який має антибіотичні властивості. Не поспішайте виливати воду після замочування перловки, можливо, вона стане в нагоді для лікування хвороби шкіри, що має грибкове походження.

Якщо ви знаходитесь на етапі загострення панкреатиту, то вам потрібно якнайшвидше включити в своє меню розварену перлову кашу. Вона відрізняється обволікаючими, антибактеріальними, сечогінними, кровоочисними, загальнозміцнюючі властивості.

Все це свідчить про те, що перловка - справжнє джерело корисних властивостей. Раціон людини, що страждає від панкреатиту, повинен відрізнятися своєю різноманітністю. Склад повинен містити в собі як рослинну, так і тваринну продукцію та перловка обов'язково має бути присутня в меню пацієнта з запаленої підшлунковою залозою. Щоб каша з перловки не втратила свій смак, вживайте її в гарячому вигляді. В іншому випадку будуть загублені багато її корисні властивості.

Рекомендації з приготування перловки при панкреатиті

Для того щоб приготувати не тільки корисну, але й смачну кашу з перловки люди з панкреатитом повинні слідувати деяким рекомендаціям. Так, в першу чергу знадобиться промити крупу, причому зробити це потрібно не один раз, а декілька. Тільки після цього її можна перекладати в ту каструлю, де буде варитися каша.

Промиту перлову крупу знадобиться залити холодною водою і залишити на всю ніч вимочувати. Для приготування каші слід звертати увагу на пропорції. Так, на 1 склянку перловки знадобиться взяти 1 літр води. Замінити воду дозволяється кисляком. У цьому випадку каша матиме ніжну консистенцію.

Вранці після вимочування перлову крупу потрібно буде залити молоком, попередньо підігрітим до 40 ° С. Перлову кашу бажано варити на водяній бані близько 6 годин.

« попередня
наверх
наступна »

Кукурудзяна дієта
Болить потилицю
У яких продуктах багато білка?
Волосся на підборідді в жінок
Як парити ноги з гірчицею?
Аскаридоз: симптоми та лікування
Виразки в порожнині рота
Фурункул на інтимному місці
Біль у лівому боці під ребрами
Жовтий наліт на язиці
Німіє кінчик язика
Чому німіє мова?
Блефаропластика
Закладає вуха при нежиті
Чим корисний борсуковий жир?
Худнемо всього за 13 днів
© 2015-2022  wmn.pp.ua