на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Рецепти здоров'я » Перловка при панкреатиті
Панкреатит - дуже грізне захворювання, яке часто супроводжується загостреннями. Для того щоб цього уникнути, слід звертати увагу на сигнали, які подає організм, а також ретельно дотримуватися всі медичні приписи. Найголовнішим ліками при такому захворюванні, як панкреатит продовжує залишатися дієта. Завдяки уважному ставленню до свого раціону можна домогтися одужання підшлункової залози.
У тому, що перловка приносить користь організму людини з запаленої підшлунковою залозою, сумніватися не доводиться. При панкреатиті можна вживати не тільки перловку, але і відвар з неї. Завдяки цьому напою шанс позбутися проблем травних органів стає вище.
Відвар з перловки славиться своїм пом'якшувальною і обволікаючим дією. Він особливо хороший для тих, хто поряд з панкреатитом страждає від захворювань, пов'язаних з сечостатевої системою, печінкою і жовчного міхура.
Користь здатна надати навіть вода, яка використовувалася для замочування перловки. У воді залишається така речовина як гордецін, який має антибіотичні властивості. Не поспішайте виливати воду після замочування перловки, можливо, вона стане в нагоді для лікування хвороби шкіри, що має грибкове походження.
Якщо ви знаходитесь на етапі загострення панкреатиту, то вам потрібно якнайшвидше включити в своє меню розварену перлову кашу. Вона відрізняється обволікаючими, антибактеріальними, сечогінними, кровоочисними, загальнозміцнюючі властивості.
Все це свідчить про те, що перловка - справжнє джерело корисних властивостей. Раціон людини, що страждає від панкреатиту, повинен відрізнятися своєю різноманітністю. Склад повинен містити в собі як рослинну, так і тваринну продукцію та перловка обов'язково має бути присутня в меню пацієнта з запаленої підшлунковою залозою. Щоб каша з перловки не втратила свій смак, вживайте її в гарячому вигляді. В іншому випадку будуть загублені багато її корисні властивості.
Для того щоб приготувати не тільки корисну, але й смачну кашу з перловки люди з панкреатитом повинні слідувати деяким рекомендаціям. Так, в першу чергу знадобиться промити крупу, причому зробити це потрібно не один раз, а декілька. Тільки після цього її можна перекладати в ту каструлю, де буде варитися каша.
Промиту перлову крупу знадобиться залити холодною водою і залишити на всю ніч вимочувати. Для приготування каші слід звертати увагу на пропорції. Так, на 1 склянку перловки знадобиться взяти 1 літр води. Замінити воду дозволяється кисляком. У цьому випадку каша матиме ніжну консистенцію.
Вранці після вимочування перлову крупу потрібно буде залити молоком, попередньо підігрітим до 40 ° С. Перлову кашу бажано варити на водяній бані близько 6 годин.
« попередня | наступна » |