на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чи можна сало при панкреатиті?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чи можна сало при панкреатиті?

Звикаючи балувати себе свинячим салом, складно відмовитися від цього смачного продукту, а до того ж і поживного, коли одного разу отримуєш не дуже приємний діагноз - панкреатит! Хоча багато хто, хто вже має уявлення про дане захворювання на власному досвіді, кажуть, що сало при панкреатиті їсти можна ?! Чи так це?

Гострий панкреатит і сало

Якщо у вас спостерігається розвиток гострого панкреатиту, то ні про який вид сала не може бути й мови. Якщо ви все-таки з'їсте хоча б невеликий шматочок сала, то у ваших відчуттях виникне не просто легкий дискомфорт, а найсильніша ріжучий біль, усунути яку буде вельми непросто.

При цьому відбудеться сильне запалення підшлункової залози, про що, в принципі, і свідчить різке відчуття болю. Після підшлункова залоза почне просто-напросто набрякати. Крім того, сало в першу чергу відрізняється вмістом тугоплавких жирів. Вони сприяють руйнуванню підшлункової, підвищуючи дії агресивних ферментів. При цьому різко підвищиться жовчовиділення, що не є добре у вашому випадку.

Коли можна їсти свиняче сало при панкреатиті?

Свиняче сало при панкреатиті можна їсти, але «їсти» сказано занадто голосно, вірніше буде використовувати фразу «з'їдати в невеликій кількості» тільки тим, у кого на даний момент панкреатит знаходиться поза стадії загострення і ніяк не турбує хворого.

При цьому з'їдати можна тільки два-три невеликих пластика сала, тонко нарізаного. Робити це можна не частіше, ніж раз на тиждень, при цьому не варто розслаблятися. Потрібно постійно контролювати свій стан, адже якщо минулого разу від сала вам «нічого не було», це не означає, що і сьогодні організм прореагує так само. Пам'ятайте, що сало має бути максимально свіжим, і куплено воно має бути в пристойних торгових точках - там, де ви не будете сумніватися про його терміни придатності та якість виготовлення.

Важливо пам'ятати про сало наступні факти:

Тільки от, незважаючи на негативні сторони поїдання сала, нечесно буде промовчати про його корисні властивості! Якщо при затишшя панкреатиту ви все-таки будете іноді балувати себе хорошим свіжим салом, при цьому дотримуватися чіткі рекомендації в кількості вживаного продукту, то це захоплення піде тільки на користь.

Ви отримаєте колосальний заряд енергії, збагатите організм арахідонової кислотою і жиророзчинними вітамінами. Це все призведе до бадьорості, поліпшенню репродуктивних процесів і зовні ваш стан стане краще, про це свідчитимуть здорове волосся, красива шкіра, ну і відповідно гарний настрій!

« попередня
наверх
наступна »

Чому німіє мова?
Сухість у роті ночами
Біль у попереку, що віддає в ногу
Як лікувати забій грудної клітки?
Паління в грудній клітці
Тріскається шкіра на пальцях ніг
Чарівний подих квітки
Біль у лівому боці під ребрами
Волосся на підборідді в жінок
Як почати загартовуватися?
Гіркота в роті вранці
Які горіхи найкорисніші?
У яких продуктах багато білка?
Деревій звичайний від багатьох болез ...
Виразки в порожнині рота
Полоскання горла перекисом водню
© 2015-2022  wmn.pp.ua