на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як садити капусту?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Як садити капусту?

Найпоширенішою у нас капустою є білокачанна, Її вирощування вигідно за багатьма критеріями. Це і можливість висаджувати її насінням або розсадним методом, і її стійкість до морозів, і її хороший смак. Є пізньостиглі і ранньостиглі сорти, перші краще підходять для тривалого зберігання і виготовлення з неї квашеної та іншої засолювання. Їх прибирають в жовтні, а ранні в серпні.

Вам знадобиться: 100 р води, 20 р часнику, плівка, насіння капусти, ящик для розсади, вила, перегній і гній, настій кропиви, сонячна грядка і шланг.

Спочатку необхідно провести обробку насіння розчином з часнику. Розчин готують наступним способом: у воду продавлюють часник і через якийсь час розчин проціджують. Насіння в цей розчин поміщають на одну годину, а потім ще на добу в холодильник (перед цим їх потрібно промити). Після цього насіння можна садити в ящик з грунтом, висадку виробляють в борозенки глибиною до 1 см. Відстань між насінням має бути 1 см, а між борозенками 3 см. Коли з'являться перші листки, то насіння потрібно поглибити.

Ящик з насінням підвішують над землею (в парнику), якщо ж він знаходиться на балконі, то його ставлять на що-небудь. Зверху насіння потрібно прикрити плівкою.

Висадку в грунт проводять наприкінці травня. Спочатку грядку необхідно розпушити і видалити з неї всі бур'яни, потім зробити поглиблення в грунті. Їх роблять на відстані в 0,5 - 0,7 м один від одного. У ямку спочатку поміщають гній, потім його присипають землею і кладуть перегній, а лише після висаджують капусту. Якщо ви садите не сходить, а насіння, то в одну ямку потрібно класти по 5 насіння. Після їх проростання залишають тільки найміцніші.

Якщо є загроза заморозків, то капусту вкривають пластиковими пляшками (обрізаними).

У якості першої підгодівлі застосовують настій кропиви, їм поливають капусту через 20 діб з дня її висадки. Второю таку ж підгодівлю роблять при зав'язуванні перших качанів.

За все літо капусту поливають 6-8 разів з висоти 1,5 - 2 м розбризкується струменем.

Після проведеного поливу необхідно обов'язково рихлити ґрунт по колу капусти. Якщо є пожовкле листя, то їх обов'язково регулярно видаляють.

Приблизно за 20 діб до збору врожаю полив повністю припиняють, урожай потрібно прибирати до появи перших заморозків!

« попередня
наверх
наступна »

Посадка хрону
Малина ремонтантна: посадка і догляд
Жовтіє листя у цикламена
Чим підгодувати капусту білокачанну?
Догляд за полуницею навесні
Як виростити кріп взимку?
Опадає листя у фікуса Бенджаміна
Догляд за кактусами
Як виростити помело з кісточки?
Озеленення присадибної ділянки
Як виростити імбир в домашніх умовах?
Чорніє листя у фікуса
Як пересадити герберу?
Які квіти можна тримати вдома?
Неріне: посадка і догляд
Чим підгодувати полуницю навесні?
© 2015-2022  wmn.pp.ua