на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Обрізка ірисів

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Обрізка ірисів

Ірис в перекладі з грецької мови означає веселка. Ця квітка налічує на сьогоднішній день більше 800 сортів. Найбільша кількість типів ірису виростає в Середній і Південно-Західної Азії і в країнах Середземномор'я.

Квітка був названий на честь однієї з туманностей в сузір'ї Цефея, так як вона своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує його.

Без цієї красивої рослини зараз неможливо уявити жоден присадибна ділянка або дачу, так як його вишукане цвітіння вражає буйством фарб, пишнотою і химерної формою квітки, що робить ірис дуже популярним у всьому світі. Однією з важливих технік догляду за ірисом є обрізка листя.

Обрізка ірисів при розмноженні та пересадці

Щоб висаджена клумба з рослинами краще і швидше приживалася на новому місці, слід зменшити площу випаровування ірису. Для цього зрізують листя на 2/3 від загальної довжини. Віяло ірису в літній період також обрізають при пересадці куща. Так як стара коренева система рослини після пересадки зменшується і порушується її діяльність, для балансу і зменшують віяло листя, тому що якщо не зрізати їх, кінчики все одно будуть підсихати.

Обрізка під час цвітіння ірисів

Під час цвітіння ірисів необхідно систематично видаляти вже отцвётшіе квітконоси. Також для закладки нових квіткових бруньок в кінці літа слід обривати старі і пошкоджені листя, а що залишилися здорові зрізати на 2/3.

Осіння обрізка ірисів

З настанням стабільних похолодань необхідно підготувати іриси до зими. Для цього в жовтні приступають до обрізку листя з рослин. Бажано зрізати їх у вигляді конуса (для того щоб краще скочувалася вода) на висоті 12-15 см над рівнем грунту. Обрізати листя необхідно з тієї причини, що на них знаходиться велика кількість мікроорганізмів, які є збудниками різних інфекційних та вірусних захворювань, а також яйця і личинки багатьох шкідників, тобто осіння обрізка ірисів є, по суті, профілактичним заходом. Всі зрізані листя рекомендується спалити для знищення мікроорганізмів і шкідників. Після обрізки ірисів перед настанням морозів необхідно кореневища рослин присипати землею (шаром близько 5 см). У регіонах з суворими зимами, в місцевостях з тонким сніговим покривом, а також не дуже морозостійкі сорти ірисів рекомендується додатково вкривати на зиму ялиновими лапами, сухим листом та іншими рослинними залишками.

« попередня
наверх
наступна »

Як пересаджувати орхідею?
Як доглядати за бонсаем?
Сансевіерія (тещин язик)
Щоб квіти у вазі стояли довше
Чим корисна ирга?
Чим підгодувати півонії?
Чорніє листя у шефлери
Полив смородини окропом
У городі бузина
Кротон (кодіеум) опадає листя
Айва японська: посадка і догляд
Гейхера: посадка і догляд
Як виростити сливу з кісточки?
Білий наліт на листі гербери
Фуксія: догляд в домашніх умовах
Барбарис: посадка і догляд
© 2015-2022  wmn.pp.ua