на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Стапелія: догляд в домашніх умовах

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Стапелія: догляд в домашніх умовах

Стапелія - ??гостя з Африки, яка належить до сімейства ластовневих сукулентних рослин. Вона має м'ясисті безлисті пагони, а її п'ятикутні квітки розташовуються зазвичай біля основи стебел на довгих квітконіжках. Їх характерною особливістю є специфічний запах, який нагадує запах тухлого м'яса. Тут слід вказати, що з 100 видів зустрічаються квітки, як з вираженим запахом гнилі, так і зовсім ледь вловимим ароматом. Тому якщо наявність сильного запаху вас турбує, варто переконатися, що ви берете саме той вид стапелії, який при цвітінні виділятиме найменший «аромат».

Отже, що ж потрібно знати про догляд цієї незвичайної рослини?

Стапелія - ??шанувальниця світла. Вона любить добре освітлені підвіконня, але при цьому боїться прямих сонячних променів, які можуть завдати їй опіки. Перша ознака того, що рослина слід притенить (листом білого паперу, наприклад) - стебла стають червонуватого або фіолетового відтінку. Прямі промені осіннього або зимового сонця стапелії не страшні.

Починаючи з осені і переходячи в зиму, у стапелів починається період спокою. При ньому рекомендується утримувати квітки при температурі в 12-14 ° С. Але, як показує практика, рослина може добре себе почувати протягом усього року і при кімнатній температурі. Ще ця квітка не любить протягів, які можуть переохолодити горщик і спричинити загнивання коренів.

Сухе повітря для стапелів не страшний, тому необхідності в щоденному обприскуванні немає (раз на тиждень буде достатньо). Обприскують рослину лише для підтримки його чистоти і профілактики зараження павутинним кліщем. Варто відзначити, що потрапляння води в розкрився бутон загрожує його швидким старінням, тому при поливі будьте уважні.

Раз мова зайшла про полив, слід знати, що він потрібен рідкісний, але рясний. Після нього земля повинна просохнути і з легкістю відділятися від стінок горщика. Взимку можна обмежитися одним разом на місяць, але зовсім відмовитися від поливу не можна - можуть відмерти коріння. Через те, що стапелія не переносить застою води, горщик повинен мати хороший дренаж. Пересаджувати рослину щороку не потрібно - воно може довгі роки жити в одному і тому ж горщику.

Підгодовувати стапелів можна мінеральними добривами для кактусів або калійними добривами. Останні хороші тим, що підвищують стійкість рослин до різних хвороб.

« попередня
наверх
наступна »

У городі бузина
Деревце з кісточки
Чим підгодувати півонії?
Як виростити вишню з кісточки?
Зелена редька: корисні властивості
Коричневі плями на листі фікуса
Як виростити сливу з кісточки?
Як боротися з фітофторою?
Тілландсия: догляд в домашніх умовах
Кротон (кодіеум) опадає листя
Фізаліс: корисні властивості
Боротьба з осотом
Як правильно обрізати троянди навесні?
Чим хороша замульчувати грунт?
Як правильно обрізати виноград навесні?
Груша - дерево-довгожитель
© 2015-2022  wmn.pp.ua