на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як проростити квасоля?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Як проростити квасоля?

Ті, хто має свій власний городик і не один рік займається посадкою різноманітних культур, точно знають, що перш ніж висадити квасоля в землю, її необхідно правильно проростити. У цій справі так само, як і в багатьох інших є свої тонкощі, секрети і хитрощі. У кожного вони свої і серед досвідчених городників говорити про них не прийнято. Що ж робити початківцям - тим, хто вперше вирішується висадити квасоля? Тут все просто - необхідно знати ази пророщування, а все інше прийде з часом і досвідом.

Вирощування квасолі так само, як і її пророщування - процес зовсім нехлопотний, адже, по суті, квасоля - це рослина зовсім невимоглива. Головне для неї - це вологість, яку з легкістю може забезпечити кожен городник, навіть початківець. Уміння пророщувати квасоля допоможе не тільки отримати «дружний» урожай, але і забезпечить вас «свіжим» залізом і вітаміном С, адже недарма навіть дієтологи радять своїм пацієнтам включати в щоденне меню пророщену квасолю.

Пророщування для грядки

Насамперед, приготовлені заздалегідь насіння необхідно відсортувати. Із загальної маси важливо відокремити те насіння, яке вже покрилися цвіллю, зморщилися або змінили колір.

Технологія самого процесу пророщування досить проста і зрозуміла. Спочатку відібрані фасолінку кладуться на тканину. При цьому важливо, щоб матеріал був добре змочений водою. Після цього зверху насіння також накриваються мокрою тканиною.

Важливо!

Води не повинно бути занадто багато. В іншому випадку квасоля просто згниє.

Буквально на другий день можна побачити зеленуваті паростки. Коли вони трохи зміцніють, їх всаджують на грядку.

Пророщування для вживання з їжею

У насінні квасолі міститься все необхідне для росту та формування майбутньої рослини. У них є і крохмаль, і білки, і жири. Щоб зберегти всі корисні елементи, потрібно знати технологію пророщування.

Для цього буде потрібно пластикова ємність у вигляді коробочки. В її дні потрібно зробити отвори, щоб вода змогла витікати. Ємність необхідно помістити в скляну посудину таким чином, щоб вона не діставала до дна. Тепер дно пластмасової ємності накривається марлею, на яку висипається суха квасоля. Після цього її необхідно залити водою і залишити в теплому місці. При цьому вода повинна бути теплою, але не гарячою.

Поливати потрібно через кожні 3 години. А воду з чашки періодично зливати. Насіння будуть готові до вживання всього через 3-4 дні. Все що потрібно - це промити їх і очистити від відшарувалася шкірки.

« попередня
наверх
наступна »

Сансевіерія (тещин язик)
Стрептокарпус: догляд в домашніх умовах?
Тілландсия: догляд в домашніх умовах
Догляд за квасолею. Хвороби та шкідники квасолі ...
Чорніє листя у шефлери
Щоб квіти у вазі стояли довше
Чому скручуються листя у фіалки?
Барбарис: посадка і догляд
Як правильно обрізати виноград навесні?
Боротьба з осотом
Посадка хрону
Як виростити вишню з кісточки?
Кротон (кодіеум) опадає листя
Опис алое і догляд за ним
Як пересадити фінікову пальму?
Білий наліт на листі орхідеї
© 2015-2022  wmn.pp.ua