на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Кабачок: посадка і догляд

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Кабачок: посадка і догляд

Кабачок - це дуже смачний овоч, приготувати який можна найрізноманітнішими способами. Плюс до всього у складі цього дієтичного продукту міститься безліч корисних речовин і мікроелементів. Саме через це кожна господиня хоче виростити у себе на городі цю смакоту, однак досягти цієї мети не так просто, як здається на перший погляд. А все тому, що ця культура примхлива і вимагає до себе особливого підходу. Тільки так ви зможете зібрати багатий урожай.

Зверніть увагу на те, що сіяти кабачки потрібно відразу ж після того, як мине загроза заморозків і прогріється земля. При цьому садити кабачок потрібно по 2 рослини в декількох місцях. Заглиблювати їх потрібно на 4-5 см. Таким чином, у вас вийде своєрідна мініклумба, яка прикрасить грядку і додасть ландшафтного дизайну якусь родзинку. Зійдуть насіння на 5-7 день. Що ж стосується плодоношення, то починається воно на 40-60 день. Тому не обов'язково садити в землю розсаду, як це роблять деякі, ви можете висадити насіння. Це набагато простіше і не забере у вас багато часу.

Слід врахувати і той факт, що якщо ви хочете отримати плоди для зимового зберігання, то сіяти кабачки потрібно з 1 по 10 липня. Не забувайте і про те, що цей овоч дуже сильно любить світло. Саме через це висаджувати його рекомендується в добре освітленому місці. Грунт має бути багата перегноєм, родюча і з нейтральною реакцією.

Що ж стосується догляду, то він, звичайно ж, полягає в підгодівлі, поливі, розпушуванні грунту та прополюванні бур'янів. Також після того, як рослина зійде, обов'язково прорідити його. Однак тут дуже важливо не забути про особливості його кореневої системи. Тому проробляти цю роботу потрібно акуратно, щоб не пошкодити гарбузову культуру.

Полив потрібно проводити рясний, щоб вода проникала на глибину близько 40 см. Саме там і знаходяться головні смокчуть волоски кореневої системи. Для підгодівлі відмінно підходить азот. Регулярно підгодівлю настоєм гною або бур'яном.

А ось для того, щоб кабачки зійшли раніше, накрийте їх плівкою. При цьому не потрібно проводити додаткову підгодівлю або полив. Виняток становить тільки тривала посуха. Також для прискорення проростання насіння можна використовувати розчин мінеральних добрив. Витримувати насіння в ньому потрібно близько 5 годин, однак рідина повинна бути теплою (з температурою не менше 50 ° C).

Від початку цвітіння і до споживчої стиглості проходить близько 20 діб. Коли вони дозріють, то збирати їх потрібно тоді, поки вони молоді (це не стосується тих випадків, коли ви збираєте їх для зимового зберігання). На думку фахівців, збирати овоч потрібно через день. Якщо ж цього не робити, то це може погано відбитися на нових зав'язях, що в свою чергу призведе до зниження врожаю. Що ж стосується зимового зберігання, то тут кабачки повинні добре визріти, а шкірка стати твердою. Знімати ж такий урожай потрібно тільки з довгою плодоніжкою. Завдяки цьому ви зможете забезпечити кращу схоронність плодам.

« попередня
наверх
наступна »

Опис алое і догляд за ним
Айва японська: посадка і догляд
Як пересаджувати орхідею?
Кротон (кодіеум) опадає листя
Чим корисна ирга?
Полив смородини окропом
Гейхера: посадка і догляд
Як доглядати за крокусами?
У городі бузина
Як пересадити фіалку?
Як обрізати ожину?
Білий наліт на листі орхідеї
Посадка хрону
Білий наліт на листі гербери
Як правильно обрізати виноград навесні?
Чим підгодувати півонії?
© 2015-2022  wmn.pp.ua