на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим підгодувати півонії?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Чим підгодувати півонії?

Півонії - це неймовірно красиво квітуча декоративна садова культура. Півонії на відміну від безлічі інших квітів, які обов'язково необхідно пересаджувати через кілька років, можуть рости без пересадки на одному і тому ж ділянці цілими десятиліттями.

Суцвіття півоній можуть мати як пастельну ніжну, так і насичену яскраве забарвлення. Пишні листя півоній служать чудовою прикрасою присадибної ділянки протягом усього літа, стаючи восени багряними. Безумовно, як і всі садові культури, півонії просто обожнюють «смачненьке», тобто всілякі підгодівлі.

Підживлення цих квітів, яка буває прикореневій і позакореневого, повинна проводитися протягом усього сезону.

Позакореневе підживлення

Такий вид підгодівлі здійснюється шляхом обприскування листя півоній розчином мінерального добрива. При цьому ефект від проведення такої процедури буде тим вище, чим дрібніше при розпиленні були крапельки. Рекомендується проводити обприскування в похмуру погоду або в вечірній час, коли у квіток розкриваються продихи. Для того, щоб добрива вбралися найкращим чином, в розчин можна додати трохи прального порошку або мила.

Позакореневе підживлення проводять тричі на сезон, причому інтервал між ними повинен становити 3 тижні. Підживлення повинні здійснюватися за наступною схемою: 1 підгодівля - сечовина (40 г на 10 л води), 2 підгодівля - сечовина і мінеральні добрива (таблетка мікроелементів і 40 г сечовини), 3 підгодівля - мінеральні добрива (на 10 л води таблетка мікроелементів). Така схема має просте пояснення: на початку росту півонії мають потребу в азоті, яким багата сечовина, в період бутонізації - в азоті, калії і фосфорі. Під час закладки нирок азот вже не так важливий рослині, а тому зі складу підгодівлі сечовина виключається.

Прикоренева підгодівля

  1. Органічні добрива. Велике значення для півоній має їх підгодівля у весняний період органічними добривами, яка виробляється прикореневим способом в період зав'язі бутонів і початку цвітіння. Це може бути розчин пташиного посліду або коров'яку в пропорції 1:25 і 1:10 відповідно. У суміш слід додати 500 г суперфосфату і залишити для зброджування на 10 днів. Перед застосуванням суміш у пропорції 1: 1 розбавляється водою. Добриво слід налити в попередньо вириті навколо куща канавки (глибина яких 10-15 см, а відстань від куща 20-25 см), при цьому виходячи з того, що на кущ півонії вимагається одне відро рідоти.
  2. Мінеральні добрива. Підживлення мінеральними добривами рекомендується проводити тричі за сезон, починаючи з початку квітня, коли можна гранули добрива розкидати по снігу. Ранньою весною доцільно проводити азотно-калієву підгодівлю (на один кущ беруть 10-20 г калію і 10-15 г азоту). Під час бутонізації квітів потрібно провести другу підгодівлю (на один кущ слід взяти 10-15 г калію, 15-20 г фосфору і 8-10 г азоту). Через 2 тижні з початку цвітіння необхідно виконати третю підгодівлю (на один кущ беруть 10-15 г калію і 15-20 г фосфору).

Підживлення півоній сприяє їх красивому і більше довгому періоду їх цвітіння і позитивно позначається на загальному стані рослини.

« попередня
наверх
наступна »

Як і коли садити огірки?
Чому скручуються листя у фіалки?
Вода для поливу кімнатних рослин
Як доглядати за бромелий?
Чим корисний кабачок?
Як прищепити лимон?
Як пересадити цикламен?
Посадка квасолі
Чим корисні фініки?
Як зберігати жоржини взимку?
Еухаріс: догляд в домашніх умовах
У городі бузина
Як пересадити фіалку?
Як пересадити каланхое?
Лікувальні властивості золотого вуса
Плющ: догляд в домашніх умовах
© 2015-2022  wmn.pp.ua