на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим підгодувати баклажани?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Чим підгодувати баклажани?

Баклажан - дуже популярна городня культура, дуже корисний і чудовий овоч. До його складу входять амінокислоти, вітаміни, рослинний білок, аскорбінова кислота, вуглеводи, каротин. Стиглі плоди рекомендується вживати в їжу людям, що страждають від цукрового діабету, анемії, підвищеного холестерину в крові.

Варто знати, що для отримання доброго врожаю овоч вимагає до себе особливої ??уваги і, зокрема, потребує родючому ґрунті. При нестачі поживних речовин плоди будуть маленького розміру, і зав'язь на кущах буде дуже рідкісною.

У випадку, якщо на потенційному місці посадки рослини грунт недостатньо родюча, то необхідно використовувати підгодівлю. Важливо розуміти, що підгодівля буде ефективною тільки в тому випадку, коли грунт дійсно потребує її.

Баклажани доцільно підживлювати не рідше одного разу на два тижні. При першій підгодівлі потрібно вносити протягом 2-3 тижнів мінеральні добрива до тієї пори, поки на грядці чи не з'явиться розсада баклажанів. У цьому випадку розчинення мінеральних добрив повинно здійснюватися таким чином: у 10-ти літрах води розчиняється півлітра добрив. Кожна рослина слід поливати таким чином, щоб це все йшло до коріння.

На наступний раз потрібно провести підгодівлю протягом двох тижнів і на цей раз підгодувати баклажани органікою (коров'яком або курячим послідом). Варто враховувати, що на 1 кг курячого посліду потрібно 10 літрів води. Все розмішати, настоювати протягом одного тижня, а після додати 0,5 літра 9% -го оцту. Що стосується коров'яку, то його розбавляють водою у співвідношенні один до трьох.

Для третин підгодівлі потрібно використовувати сечовину, виходячи при цьому з того, що на кожен кущ потрібно її близько одного літра. Підживлення даним препаратом потрібно проводити протягом двох тижнів. Вона має велике значення для врожаю баклажанів, оскільки стимулює рясну зав'язь. Крім того, завдяки мочевине кущі стануть добре розвиватися, а плоди своєчасно визріють.

Допоможе в активному зав'язуванні плодів і поливання з використанням препарату «Зав'язь». Таку підгодівлю необхідно проводити до початку утворення зав'язей 3-4 рази з інтервалом в 2-3 дні.

Дотримання всіх зазначених рекомендацій щодо підгодівлі баклажанів допоможе виростити на власній грядці багатий урожай цієї культури.

« попередня
наверх
наступна »

Безвременник: посадка і догляд
Тілландсия: догляд в домашніх умовах
Мульчування
Чим підгодувати яблуні навесні?
Як правильно обрізати троянди навесні?
Деревце з кісточки
Як боротися з фітофторою?
Фуксія: догляд в домашніх умовах
Зелена редька: корисні властивості
Білий наліт на листі гербери
Чому скручуються листя у фіалки?
Посадка хрону
Як правильно обрізати виноград навесні?
Скручуються листя у петунії
Як виростити каштан з горіха?
Гейхера: посадка і догляд
© 2015-2022  wmn.pp.ua