на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Обрізка плетистих троянд на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Обрізка плетистих троянд на зиму

Найважливішим заходом при догляді за плетистими трояндами, від якого залежить багато чого, є обрізка. Оптимальна продуктивність, довговічність куща, велика кількість цвітіння, зимостійкість, стійкість до хвороб і максимальна декоративність - все це залежить від обрізки. За допомогою даної процедури можна домогтися суцільного і рівномірного покриття пагонами.

Сама по собі обрізка - операція нескладна, але залежить від сорту. Виділяється дві групи троянд - квітучі один раз в сезон і квітучі повторно на вирослих за сезон пагонах.

Одноразово квітучі в'юнкі троянди розпускаються на торішніх пагонах і то не відразу, а тільки на другий рік після їх висадки. Другий раз торішні втечі не будуть цвісти, їх наявність знижує цвітіння. Саме тому влітку, як тільки закінчилося цвітіння старі пагони (минулорічні) вирізаються практично вщент. На заміну обов'язково з'являться 10 нових, які розпустяться гарною квіткою в наступному сезоні.

Троянди, повторно квітучі, утворюють довгі пагони і бічні квітучі пагони. Їх цвітіння відбувається п'ять років і вже до кінця цього періоду слабшає. Основні батоги рекомендується вирізати після четвертого року після цвітіння. На цьому місці виростуть нові пагони.

Обрізка троянд необхідна при формуванні куща. В даному випадку видаляються і старі, і молоді пагони, загущающие кущ і перешкоджають нормальному розвитку.

Найголовнішим заходом, спрямованим на підготовку плентаються троянд до зимового періоду, є їх обрізка. Допустима дуже обережна і помірна обробка: легке укорочення довгих стебел, помірне проріджування загустіли кущів, видалення слабких, сухих, пошкоджених пагонів.

Коротка обробка і сильне проріджування призводить до виростання неквітучих вегетативних пагонів.

В'юнкі троянди обрізаються з другого року їх зростання. Основна мета процедури - формування куща потрібної форми. Вибір способу залежить від сорту. Тим не менш, існує головне правило для всіх плентаються троянд - так як цвітіння відбувається на торішніх перезимували пагонах, то їх обрізати навесні можна.

Існують правила:

  1. Працювати рекомендується тільки гострим добре наточеним інструментом. Зріз втечі троянди не повинен м'яти, інакше кора засохне і перетвориться на осередок інфекції.
  2. Зріз повинен бути під нахилом над ниркою (5мм). Довгий пеньок може стати вогнищем зараження троянди. Зрізаючи нижче, можна завдати шкоди самій нирці.
  3. Дуже важливо вкорочувати стебла троянд до здорової тканини. Це визначити можна по серцевині, яка повинна бути білою.
  4. Усі хворі, відмерлі, тонкі і слабкі пагони троянд видаляються дощенту, а потім спалюються.
  5. У випадку, якщо з нирки виростає кілька стебел троянд, то їх видаляють. Рекомендується залишити один найкращий втечу.

За плетуться трояндами потрібен ретельний догляд. Щоб літній період насолоджуватися красою та ароматом, слід восени подбати про це. Не варто забувати, що троянди потрібно утеплювати на зиму.

« попередня
наверх
наступна »

Обрізка плетистих троянд на зиму
Як проростити горох в домашніх умовах?
Як зберігати цибулини гладіолусів взимку?
Лікувальні властивості золотого вуса
Як прищипувати герань?
Чим підгодувати яблуні навесні?
Чим корисна ирга?
Як доглядати за бромелий?
Чим підгодувати півонії?
Чим корисний кешью?
Еухаріс: догляд в домашніх умовах
Толстянка опадає листя
Плющ: догляд в домашніх умовах
Щоб ялинка стояла довше
Аспидистра: догляд в домашніх умовах
Корисні властивості зеленої гречки
© 2015-2022  wmn.pp.ua