на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як обрізати азалію після цвітіння?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Як обрізати азалію після цвітіння?

Азалія по праву вважається одним з найкрасивіших кімнатних рослин. Цвіте азалія дуже пишно і рясно більше 2-х місяців поспіль. Особливо цінується ця рослина за те, що період цвітіння припадає на холодну пору року, коли практично всі рослини знаходяться в періоді спаду своєю природною активності.

Існує більше 250-ти видів азалії, назва якої грецькою мовою звучить, як рожеве дерево. Рослина являє собою невеликий сильноразветвленную кущ, який покривається щільною шапкою кольорів. Квіти в азалії бувають різноманітні - махрові, гофровані, різних кольорів і відтінків.

Догляд за азалій після цвітіння

Азалія служить відмінним подарунком, найчастіше в квітучому стані. Але після цвітіння багато хто не знає, як за нею доглядати і просто викидають рослина з зів'ялими квітами. Але замість цього рослину необхідно правильно обрізати і тоді рослина знову красиво зацвіте, коли прийде час.

Перш за все, необхідно зрізати старі бутони (разом з цветоножками). Те ж саме робимо з усіма побурілими і зів'ялими листям. На цьому етапі обрізку на час припиняємо, а рослина забезпечуємо рясним поливом.

Через один-два тижні на молодих пагонах почнуть з'являтися листочки і в цей час необхідно Прищепа точки росту пагонів. Це вкрай необхідно робити, щоб підвищити інтенсивність цвітіння і збільшити кількість які утворилися бутонів. Прищипка проводитися мінімум 3 рази на рік з травня по липень. Завдання прищіпки в тому, щоб надати рослині гарний декоративний вигляд і отримати безліч молодих пагонів, на яких утворюються бутони.

Далі на черзі обрізка, яка виробляється навесні після цвітіння азалії. З обрізанням не слід зволікати, бо вчасно зроблена обрізка благотворно впливає на інтенсивність цвітіння, так як розрослася зелена крона перешкоджає утворенню кольорів.

Щоб правильно зробити обрізку, необхідно озброїтися гострим секатором. Для того щоб не заразити рослину, секатор краще обробити медичним спиртом. Обрізці підлягають занадто подовжені пагони, їх прибирають в першу чергу. Далі вирізують пагони, які занадто загущяют кущ азалії. Також слід уважно оглянути рослина і прибрати слабкі, недорозвинені або хворі пагони. Вони тільки послаблюють рослина і є його уразливими місцями, через які можуть проникнути різні хвороби. У підсумку, чим більше гілочок обрізане, тим більше зелені покриє їх. Після обрізки всі місця зрізів необхідно продезінфікувати.

Таким чином, правильна обрізка благотворно впливає на формування крони і подальше цвітіння.

« попередня
наверх
наступна »

Як є гуаву?
Кардамон: корисні властивості
Айва японська: посадка і догляд
Фізаліс (земляна журавлина)
Як пересадити фіалку?
Чому скручуються листя у бегонії?
Чорніє листя у фікуса
Кімнатні рослини, які не потребують світла
Як доглядати за примулою в домашніх умовах а ...
Гібіскус: догляд в домашніх умовах
Чому скручуються листя у фіалки?
Опадає листя в азалії
Чим хороша замульчувати грунт?
Малина ремонтантна: посадка і догляд
Чим підгодовувати малину?
Суниця: посадка і догляд
© 2015-2022  wmn.pp.ua