на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим підгодувати лимон в домашніх умовах?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Чим підгодувати лимон в домашніх умовах?

Особливих складнощів у вирощуванні лимона немає, однак якщо крім зеленого листя ви хочете отримати трохи свіжих плодів, доведеться приділити рослині більше уваги. Плодоносне деревце вимагає більше поживних речовин, тому важливо своєчасно проводити підживлення.

Позакореневе підживлення лимона

Листя лимона обприскують часто, і раз на місяць цю процедуру суміщають з позакореневого підживлення. Для цього можуть застосовуватися такі засоби, як борна кислота (200 мл / л), мідний купорос (250 мл / г), окис цинку (6 г / л), калію перманганат (200 мл / л), залізний купорос (3 г / л).

Можна використовувати вже готове комплексне добриво для позакореневих підживлень лимона. У період з листопада по лютий підгодівлю рослини не проводять.

Добрива для лимона

Навіть якщо ви пересадили лимон в новий грунт, її запасів поживних речовин вистачить лише на 3-4 місяці. Далі рослина підгодовують органічними мінеральними добривами.

Якщо в складі грунтової суміші присутня не повністю перепрілий гній, відбувається процес гниття, під час якого бактерії використовують майже весь азот. У цьому випадку лимон потрібно підгодувати азотовмісними добривами. Порядок важливості мікроелементів для лимона такий: азот, фосфор, кальцій, калій, сірка, залізо, магній. У хорошому добриві має порівну міститися азоту, калію і фосфору. Таким засобом підгодовують лимон 2 рази на місяць в період з березня по жовтень.

Що стосується підгодівлі лимона марганцівкою (калію перманганатом), тут є особливості. Щомісяця грунт проливають рожевим розчином речовини, причому робити це потрібно на ніч. Справа в тому, що на світлі марганцівка швидко розкладається, і коріння не встигають вибрати корисну речовину.

Лимони раз на місяць проливають розчином залізного купоросу (на літр води беруть 2 грама речовини). Якщо на рослині спостерігається явний хлороз листя, концентрацію речовини збільшують до 40 грамів на літр води.

Така роздільна підгодівля по силам тільки досвідченим цітрусоводам, оскільки потрібно точно знати всі ознаки браку мікроелементів у грунті. Набагато простіше для підгодівлі лимона в домашніх умовах використовувати суміш повних добрив, розроблених спеціально для цитрусових. В інших складах може бути присутнім хлористий калій, який шкідливий для лимона.

Природні добрива для лимона

Замінивши верхній шар грунту в горщику з лимоном на ставковий мул, ви вирішите проблему нестачі азоту. Можна також використовувати для цього листя лободи, які попередньо розтирають в порошок.

Деревна зола - це повноцінне комплексне добриво, що містить калій, фосфор, сірку. У такому складі немає тільки одного важливого елемента - азоту. Підживлення проводять настоєм золи, для чого ложку золи заливають літром води.

Не поспішайте викидати спить заварку чаю. Вона багата фосфором, магнієм, міддю і рядом інших мікроелементів. Спить чай висипають на поверхню ґрунту у вазоні з лимоном. При пересадці корисно в грунт додавати використану заварку чаю.

« попередня
наверх
наступна »

Як і коли обрізати смородину?
Як пересаджувати замиокулькас?
Молочай: догляд в домашніх умовах
Кімнатні рослини, які не потребують світла
Коричневі плями на листі шефлери
Жовтіє листя у цикламена
Сохнут листя у калатеи
Гібіскус: догляд в домашніх умовах
Як виростити кріп на підвіконні?
Корисні властивості лайма
Вріезія: догляд в домашніх умовах
Каламондін скидає листя
Чим підгодовувати малину?
Як пересадити фіалку?
Кали садові: посадка і догляд
Як виростити каштан з горіха?
© 2015-2022  wmn.pp.ua