на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чим підгодувати цвітну капусту?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Чим підгодувати цвітну капусту?

Як і будь-яка рослина, яке можна виростити самостійно на своєму городі, цвітна капуста потребує хорошої, а значить, правильної підгодівлі. Цвітну капусту можна підгодовувати «аби що», це мають бути добрива, в яких рослина дійсно потребує, і від внесення яких кольорова капуста буде добре рости і дасть хороший урожай.

Як і коли удобрюють цвітну капусту?

Досвідчені городники рекомендують удобрювати цвітну капусту не менше двох разів кожен місяць. Підживлення має бути періодичною, починається вона відразу після висадки в землю і закінчується після збору врожаю.

Першу підгодівлю можна пропустити в тому випадку, якщо при посадці були внесені якісь добрива. Також слід зазначити, що вид добрив теж чергують. Після мінеральних добрив обов'язково використовують органічні добрива і навпаки.

Яку б підгодівлю ви не виконували, в кореневу систему кожної рослини не рекомендується додавати більше 1,5 літрів розведених добрив. В іншому випадку ви просто спалите корінь. При використанні виключно сухих підгодівлі сипте по кілька пучок мінеральних добрив і жменю органічних добрив, причому намагайтеся насипати тільки на грунт, листя рослини не повинні стикатися з використовуваними речовинами.

Чим підгодувати цвітну капусту?

За порадою досвідчених дачників спочатку виконують підгодівлю органічними добривами. Це може бути коров'як - його розводять завчасно в теплій бажано дощовій воді, прогрітій на сонці. Коров'яком наповнюють половину відра і заливають цю масу водою. Протягом тижня коров'як настоїться, його за цей час бажано розмішувати. Використовують такий коров'як, розводячи водою у відношенні 1 до 10.

Можна використовувати компост, однак про його приготуванні потрібно подбати ще з минулого року. Всі витягнуті з грунту бур'яни потрібно укладати в одну купу, до них же можна додавати залишки від фруктів і овочів. Пролежав зиму компост використовують розведений у воді, приблизно на відро води береться дві жмені компосту.

Широко використовується для підгодівлі цвітної капусти курячий послід. Ця речовина, як і будь-яке інше органічне добриво у великій кількості небезпечно, тому на відро води розводять приблизно дві невеликих жмені. Через добу, коли послід настоїться, їм поливають коріння цвітної капусти.

Мінеральні добрива, які використовують для наступної після органічної підгодівлі, повинні розлучатися згідно інструкції. Мінеральні підгодівлі можуть включати в себе використання одночасно декількох різних речовин. Наприклад, сечовину беруть у кількості столової ложки на велике відро води, до неї додають дві ложки суперфосфату, після розмішування кладуть ложку калійної солі.

Коли цвітна капуста почне зав'язувати вилки, можна поєднувати мінеральні добрива з органічними речовинами. Так, хорошою буде підживлення, що складається з розведеного коров'яку і трьох столових ложок суперфосфату.

« попередня
наверх
наступна »

Айва японська: посадка і догляд
Сохнут листя у калатеи
Чим підгодовувати малину?
Фізаліс (земляна журавлина)
Мульчування
Як виростити фундук?
Суниця: посадка і догляд
Гібіскус: догляд в домашніх умовах
Сингоніум: догляд в домашніх умовах
Як і коли обрізати смородину?
Жовтіє листя у цикламена
Як є гуаву?
Як виростити кріп на підвіконні?
Посадка цибулі під зиму
Як правильно обрізати виноград навесні?
Вирощуємо кавуни в будь-яких умовах
© 2015-2022  wmn.pp.ua