на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Пожовтів часник навесні, що робити?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Пожовтів часник навесні, що робити?

Навесні, коли всі рослини наливаються яскравими зеленими фарбами, деякий часник чомусь починає жовтіти, хоча спочатку відразу після сходів мав насичений зелений відтінок. Що сталося з часником? Чому так сталося? Що робити?

На всі ці питання можна відповісти, тільки зрозумівши причину такого явища саме на вашому городі. А їх може бути декілька, причому деякі можуть виникати паралельно.

Причини пожовтіння часнику навесні

Найбільш поширеною проблемою у весняний період вважається недолік речовин у грунті, які необхідні для нормального розвитку часнику. Також після рясних дощів, які можуть пройти навесні або різкого танення снігу може порушитися повітряно-газовий режим. При цьому грунт стане щільним, як камінь і у рослини відбудеться збій в обміні речовин. Ще можуть пожовтіти пір'я часнику, якщо навесні тільки що пересадили.

Можуть часник вражати і шкідники, а також різні захворювання, з якими доведеться повозитися, так як зараження поширюється не тільки на самій рослині, але і в грунті. Часник міг пожовтіти і після весняних заморозків, зазвичай після цього, якщо рослина досить міцне він поступово відходить сам по собі. Хоча можна і прискорити процес, обробивши часник «Цирконій».

Що робити, якщо навесні часник починає жовтіти?

Виходячи з того, що викликає причини зміни кольору часникових стрілок саме у весняний період можна визначити і способи усунення даної проблеми. По-перше, потрібно взяти для себе за правило, що пересаджувати часник навесні, як, втім, і виконувати його посадку не варто, тим більше, якщо цілком є ??можливість посадити рослину вже з осені.

Якщо рослина перестало формувати пір'я, а пішло в стрілки, їх потрібно скоріше обламати, інакше ви залишитеся без часнику. Ну, а далі виконайте наступні рекомендації:

Дані органічні речовини або розчиняють у воді і роблять з них розчин, або посипають ними часник і рясно протягом декількох днів поливають грядку. Можна полити пожовклий часник сечовиною.

Посадковий матеріал - зубчики часнику навесні потрібно прогрівати, тоді він буде менш схильний до нападу шкідників. Ну, а щоб виключити пожовтіння часнику, наступної весни до всього цього потрібно додати осіннє добриво грядок, на яких передбачається наступне вирощування часнику. В такому грунті часник вже спочатку буде сходити міцним і стійким до багатьох проблем!

« попередня
наверх
наступна »

Стрептокарпус: догляд в домашніх умовах?
Коричневі плями на листі фікуса
Деревце з кісточки
Як виростити сливу з кісточки?
Гейхера: посадка і догляд
Молочай: догляд в домашніх умовах
Чим хороша замульчувати грунт?
Безвременник: посадка і догляд
Мульчування
Догляд за квасолею. Хвороби та шкідники квасолі ...
Як виростити каштан з горіха?
Як доглядати за бонсаем?
Айва японська: посадка і догляд
Як пересаджувати орхідею?
Як вибрати стиглий кавун?
Зелена редька: корисні властивості
© 2015-2022  wmn.pp.ua