на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Догляд за газоном влітку

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Догляд за газоном влітку

Професіонали, що займаються розробкою ландшафтного дизайну, знають, що мало просто посадити газон. Для того щоб соковита зелень трави стала дійсно справжньою окрасою, за газоном необхідно ретельно доглядати протягом усього року. Сьогодні ми поговоримо про те, які заходи щодо догляду за газоном повинні бути проведені влітку.

Підготовка інструментів

Для скошування травостою необхідна газонокосарка, вибір якої залежить від площі газону. Так, для невеликих ділянок - до 6 соток можна придбати легкі у використанні, тихі електричні газонокосарки, в той час як для обробки великих площ доцільно використовувати косарки на бензиновому двигуні.

Крім того, власникам будь-яких типів газонів незалежно від їх обсягів необхідно також мати тріммер. Це пристрій являє собою бензинову або електричну косу, оснащену ріжучими ножами або волосінню. Тример необхідний для скошування переросла трави, яку газонокосарка обробити не в силах.

Скошування травостою

Скошувати травостій необхідно тоді, коли його довжина досягне близько 10 см у висоту. Перший раз зрізати великий обсяг трави не рекомендується, досить обмежитися трьома-чотирма сантиметрами. При наступних обробках можна залишати 4-5 см травостою, а решту довжину піддавати скошування.

Проводити стрижку важливо регулярно. Періодичність проведення подібної маніпуляції варіюється від 5-ти днів до 2-х тижнів і залежить від погодних умов і швидкості відростання трави.

Займатися стрижкою газону необхідно виключно в суху погоду. Це пов'язано з тим, що сира трава, забиваючи механізм газонокосарки, здатна вивести пристрій з ладу. До того ж вологу траву рівно підстригти практично неможливо.

При кожній наступній стрижці газону слід змінювати напрямок руху. Це необхідно робити для того, щоб сліди від коліс не спровокували утворення борозен на зеленій травичці.

Внесення добрив

На завершення кожної стрижки необхідно вносити в грунт комплекс мінеральних добрив, що призначаються спеціально для газону. Вибір таких підгодівлі досить великий, а тому з їх придбанням не повинно виникнути проблем.

Необхідність внесення добрив пояснюється тим, що разом зі скошеною травою газон залишає величезну кількість поживних речовин, і грунт з кожним разом стає дедалі біднішими. Без підживлення неможливо отримати відмінного густого травостою.

Розподіляти добрива по газону необхідно максимально рівномірно, тому що в противному випадку швидкість відростання трави і її колір на різних ділянках будуть неоднаковими. Займатися підгодівлею газону необхідно у вологу погоду. У тому випадку, якщо після внесення добрив протягом 2-х днів не випали опади у вигляді дощу, то газон слід полити.

Полив

Влітку, особливо в другій його половині, коли спостерігається посушлива погода, необхідно регулярно зволожувати газон. Заборонено займатися поливом газону в сонячну погоду з огляду на те, що більша частина вологи буде випаровуватися, а що залишилися на листі крапельки води здатні призвести до отримання опіку.

Проводячи полив газону, необхідно забезпечити промочування землі на глибину не менше 10-ти і не більше 15-ти см. При цьому важливо відмовитися від занадто потужного потоку води з тим, щоб вода не застоювалася на поверхні газону. В середньому на 1 кв. метр повинно йти близько 25 літрів води.

Прополка

Влітку необхідно вести активну боротьбу з бур'янистої рослинністю, для чого регулярно проводити прополку газону. Якщо має місце високий ступінь засмічення, то можна використовувати хімічні засоби, проте застосовувати гербіциди слід з обережністю, особливо неподалік від місць зростання ягідних і овочевих культур.

Своєчасне і правильне проведення всіх заходів щодо догляду за газоном в літній період дозволить довгий час насолоджуватися красивим і рівним зеленим килимом!

« попередня
наверх
наступна »

Як виростити вишню з кісточки?
Як правильно обрізати виноград навесні?
Як пересаджувати замиокулькас?
Опис алое і догляд за ним
Як боротися з фітофторою?
Як обрізати ожину?
Як пересадити фінікову пальму?
Як виростити сливу з кісточки?
Як доглядати за крокусами?
Коричневі плями на листі фікуса
Молочай: догляд в домашніх умовах
Боротьба з осотом
Чим корисна ирга?
Щоб квіти у вазі стояли довше
Урожайні рік без великих клопотів
Деревце з кісточки
© 2015-2022  wmn.pp.ua