на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Хоста: посадка і догляд у відкритому грунті

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Хоста: посадка і догляд у відкритому грунті

У кожного квітникаря-любителя в саду обов'язково можна зустріти яку-небудь різновид хости. Ця рослина з ніжною листям, що має неперевершену забарвлення, завоювало популярність завдяки прекрасним декоративним характеристикам і невибагливості змісту.

Хоста відноситься до числа видів, які люблять тінь і вологу. У природних умовах вони ростуть по берегах водойм, річок і струмків під розлогими кронами дерев, що захищають їх від палючих променів сонця. Культурні сорти крім декоративних характеристик нічим не відрізняються від своїх диких побратимів. Тому твердження продавців, що хосту можна садити, де завгодно, помилково та свідомо вводить покупця в оману.

Світло

Щоб посадити хосту в саду, слід вибрати для неї відповідне місце. Це повинен бути ділянка землі, захищений природною тінню, створюваної деревами. Серед хост немає світлолюбних видів, є световинослівие, але і вони при великій кількості сонця і тепла погано ростуть і розвиваються. Зелень їх втрачає привабливість, стоншується і виглядає пригнічено.

Листя блакитних, сизих, синіх сортів покриті «восковим» нальотом, який створює захисну плівку. Вона оберігає рослину від опіків, проникнення вологи всередину листа і виникнення грибкових уражень. Порушення даного шару призводить не тільки до втрати декоративності, але і до втрати здоров'я рослини. А знищити «віск» здатні яскраві обпалюють промені.

Якщо сад молодий і розлогих дерев у ньому немає або немає такого місця, де б в полуденну спеку хоста могла бути природно захищена, створюють спеціальні огородження - ширми, перголи, біля яких садять виткі клематиси або плетуться троянди. Забираючи сонячне світло, вони перешкоджають його поширенню на інші рослини, в тому числі і на хости.

Волога

Друге важлива вимога до вибору місця для вирощування хост у відкритому грунті - це добре зволоження грунту. Близькість річок і водойм з природною вологістю і випарами виробили в хостах здатність користуватися цими благами. Потрапляючи в умови саду, вони не завжди виявляються в звичному середовищі існування. Тому садівники спеціально створюють комфортні умови для них. Грунт навколо рослин мульчують, оберігаючи від випаровування вологи, і видаляють бур'яни, які висмоктують вологу і поживні речовини.

Зовсім необов'язково для вирощування хост рити ставок. Важливо своєчасно здійснювати рясний полив під корінь. Обприскувати хости не рекомендується, так як вода, що потрапила на листя, може зруйнувати їх, зробити жовтими і некрасивими.

Земля

Грунт, в яку садять хости, повинна бути помірно збагаченої. Занадто жирний грунт здатний спровокувати гниття коренів і втрату привабливості зелені. У цьому випадку краще періодично здійснювати підгодівлі комплексними добривами для підтримки декоративних властивостей і можливості цвітіння.

Хости погано розвиваються і ростуть повільно на піщаних ґрунтах. Переважно всього для них гумусні суглинки, які добре пропускають вологу і не дають їй застоюватися.

Рослини

При покупці рослин важливо вибрати здорові саджанці з міцною кореневою системою. Хости можуть продаватися в пакетах з торфом або тирсою або посадженими в стаканчики. Як правило, ні в тому, ні в іншому випадку покупець не може розглянути коріння, і виникає ймовірність придбання неякісного посадкового матеріалу. У перевірених магазинах і на ринках хости продаються з відкритими голими корінням, на яких відразу можна побачити ушкодження.

Перед посадкою кореневу систему хости опускають в дезінфікуючий і загальнозміцнюючий розчин марганцівки, епін або іншого засобу. Це сприятиме кращому укоріненню і розвитку посадкового матеріалу.

« попередня
наверх
наступна »

Коричневі плями на листі фікуса
Як пересаджувати замиокулькас?
У городі бузина
Кротон (кодіеум) опадає листя
Чим хороша замульчувати грунт?
Посадка хрону
Догляд за квасолею. Хвороби та шкідники квасолі ...
Безвременник: посадка і догляд
Деревце з кісточки
Полив смородини окропом
Чорніє листя у шефлери
Як доглядати за крокусами?
Підготовка вишні до зими
Як виростити вишню з кісточки?
Фізаліс: корисні властивості
Скручуються листя у петунії
© 2015-2022  wmn.pp.ua