на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як виростити кінзу на підвіконні?

« попереднянаступна »

Головна » Магія рослин » Як виростити кінзу на підвіконні?

Така культура як кінза відома під безліччю назв, наприклад, це і коріандр, і китайська петрушка. В якості приправи її люблять використовувати багато сучасних господині. Подрібнену кінзу можна додавати не тільки в другі страви і до м'яса, але ще й у різноманітну випічку. Смак у результаті виходить дуже оригінальним і приємним.

При цьому необов'язково вирушати на пошуки кінзи до найближчого супермаркету. Її легко можна виростити в домашніх умовах - у себе на підвіконні. Для цього головне знати кілька основних правил. В першу чергу це стосується температури, яку культура здатна витримати без пошкодження. Це заморозки до -5 ° С. Тому нестрашно, якщо на підвіконні виявиться прохолодно. Це будуть цілком комфортні умови для росту і розвитку даної приправи.

В цілому коріандр - рослина холодостійка і дуже скоростигла. У процесі вирощування ніяких проблем виникати не буде, головне правильно вибрати грунт і уважно ставитися до висвітлення і поливу культури. Догляд повинен бути якісним і регулярним.

Що стосується грунту, то найкраще кінза відчуває себе в суглинистой некислим та легкої супіщаної. Якщо ж обрана грунт виявиться малородючої, а, крім того, рослина не буде забезпечене достатньою поливом, то в результаті воно може виявитися дуже слабким і в процесі росту занадто швидко перейти до стеблування.

Отримуємо перші паростки

Отримати перші паростки обговорюваного рослини можна дуже просто і швидко. Для цього потрібно лише придбати насіння кінзи в спеціалізованому магазині. До речі, найчастіше знайти їх можна і в звичайних супермаркетах. Таке насіння розфасовані в невеликі пакетики, як готові сухі приправи.

Для висадки насіння слід підготувати довгий місткий ящик. Для створення відмінного дренажу на його дно висипається невелика кількість щебеню, зверху - суміш піску і землі. Перед засіванням підготовлений грунт ретельно зволожується, після чого в ній створюються неглибокі борозенки, в які відправляються насіння. Зверху вони присипаються тонким шаром землі.

Залишилося подбати про створення парникового ефекту. У цьому допоможе плівка або скло, якими ящик накривається зверху. Полив і провітрювання необхідно рослині щодня. Термін проростання насіння буде залежати від навколишньої температури. Він може становити від 6 до 22 днів.

Фахівці рекомендують садити кінзу виключно на підвіконнях з південного боку, адже за відсутності достатнього освітлення культура може занадто швидко витягнутися. Корінь у неї в даному випадку стає дуже слабким, нездатним утримувати стебло і листя.

Правильне зберігання зелені

Як тільки на підвіконні з'явиться свіжа приправа, її можна зрізати і використовувати. Щоб довше зберегти зелень, слід налити води в глибоку чашку і помістити в неї пакет з поліетилену. У такому вигляді свіжа кінза зможе пролежати приблизно 5-6 днів.

« попередня
наверх
наступна »

Нефролепис: догляд в домашніх умовах
Чому скручуються листя у фіалки?
Догляд за полуницею навесні
Амарант: лікувальні властивості
Кливия не цвіте
Як прищепити лимон?
Абрикос - запашний делікатес
Як доглядати за кімнатної трояндою?
Колеус: догляд в домашніх умовах
Жовтіє листя у фіалки
Опадає листя у фікуса Бенджаміна
Коли садити суницю
Жовтіє листя у цикламена
У городі бузина
Неріне: посадка і догляд
Як пересадити герберу?
© 2015-2022  wmn.pp.ua