на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Дитина потіє, коли спить

« попереднянаступна »

Головна » Розвиток дитини » Дитина потіє, коли спить

Підвищене потовиділення властиво багатьом дітям, так як їх система виведення рідини ще не досконала і продовжує формуватися аж до шести років, тому варто спочатку проаналізувати ряд факторів, щоб визначити першопричину, а потім вже при необхідності проконсультуватися з лікарем.

Для початку зверніть увагу на одяг малюка, наскільки вона відповідає пори року, не жарко в ній малюкові, а також з якого матеріалу виготовлена ??кофточка або штанці. Як правило, будь синтетична тканина, яка не пропускає повітря, може викликати підвищене потовиділення навіть у дорослого, не кажучи вже про дитину, тому одягати його для сну потрібно в одяг з натуральних тканин. Далі зверніть увагу на постіль, зокрема подушку і ковдрочку. Якщо вони пухові, то природно будуть викликати пітливість, також подібні симптоми виявляться при синтетичному покритті ліжку або наповнювачах. І ще одним важливим аспектом є температурний режим в кімнаті дитини, який не повинен перевищувати + 22 ° С.

Ще однією причиною пітливості у дітей може бути зайву вагу, що актуально для дітей віком від півроку і далі. Також варто враховувати поведінку малюка до сну, якщо дитина, наприклад, хворіє або був перезбуджена, а можливо недоспав, то уві сні перенесені фактори можуть трансформуватися в підвищену пітливість. Якщо ж вказаний симптом носить не періодичний характер, а постійний, то варто звернутися за консультацією до педіатра, так як пітливість може бути першим дзвіночком при розвитку будь-якої хвороби.

До двох років такий симптом як пітливість може проявлятися при рахіті, який лікується за допомогою додаткових вітамінів. Але на тлі цього симптому також присутній знижений апетит, частий плач дитини, а також безсоння. Для дітей старше двох років такий симптом як пітливість може означати лімфатичний діатез, який не лікують, бо вважають це віковим проявом, яке з часом зникне.

Також підвищена пітливість може бути вродженою, яка передалася по генам батьків. У цьому випадку потрібно просто стежити за загальним станом малюка і створювати для нього комфортне існування. У будь-якому випадку, якщо ви сумніваєтеся у власних висновках краще всього проконсультуватися з педіатром, який допоможе розвіяти ваші сумніви щодо здоров'я вашого малюка.

« попередня
наверх
наступна »

Які щеплення роблять у 3 місяці дитині?
Як привчити дитину спати всю ніч?
Як навчити дитину вимовляти букву Р?
Симптоми кишкового грипу у дітей
Кола під очима у дитини
Язвочка на яснах у дитини
Запори у новонародженого
Висока температура без ознак застуди ...
Засіб від комарів для новонароджених
Скільки гуляти з дитиною взимку
Зелений стілець у дитини
Як дихає дитина в утробі матері?
Заспокійливі засоби для дітей
Висип при прорізуванні зубів
Дитина важко дихає уві сні
Пахова грижа у новонароджених
© 2015-2022  wmn.pp.ua