на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Пінистий стілець у грудничка

« попереднянаступна »

Головна » Розвиток дитини » Пінистий стілець у грудничка

Не секрет, що стілець немовляти повинен бути предметом батьківської уваги. Екскременти грудничка можуть бути практично будь-якого кольору. Звичайно, краще, якщо вони будуть світло-жовтими або світло-коричневими. Що стосується консистенції, то тут можна дати однозначну відповідь: в нормі стілець повинен мати кашкоподібну консистенцію.

Якщо ж у стільці присутній слиз, неперетравлені їжа або ж деяка «пінявість», ви повинні насторожитися. Зверніть увагу на самопочуття грудничка, а також на супутні додаткові синдроми (якщо вони є). У деяких випадках випорожнення незвичайного виду не є відхиленням. Однак якщо пінистий стілець має неприємним запахом і темно-зеленим кольором, якщо така картина спостерігається постійно, то необхідно шукати причини цього явища.

Взагалі у немовляти періодично можна спостерігати пінистий стілець. Дитячий кишечник постійно вдосконалюється і пізнає свої можливості. Крім того це може бути реакцією на новий продукт, який з'явився в раціоні годуючої мами або ж у раціоні самої дитини, тому постарайтеся відрегулювати харчування.

Немовляті може не підійти дитяча суміш. У цьому випадку також можна спостерігати пінистий стілець. Зверніть увагу, що якщо пінисті випорожнення мають темнуватий колір, швидше за все, ваш немовля не наїдається. Кислий запах у стільця - синдром лактазной недостатності (здайте аналіз калу грудничка на вміст у ньому вуглеводів). Якщо лактазная недостатність підтвердилася, не варто відмовлятися від грудного вигодовування. Як правило, на другому місяці життя дитини дане порушення проходить само собою. Якщо цього не відбувається, необхідно проконсультуватися з фахівцем. Щоб уникнути пінистого стільця, дотримуйтесь спеціальний режим годування (повністю спорожняйте одну грудь, перш ніж дати іншу). Можливо, буде потрібно додаткове введення лактази.

Крім того, пінистий стілець може виникати при дисбактеріозі (це вельми неоднозначний діагноз, який взагалі не визнається деякими педіатрами), стафілококу (зрозуміло, пінистий стілець - не єдиний симптом цього захворювання), кишкової інфекції (при цьому стілець обов'язково повинен бути частим і рідким) .

Таким чином, звертайте увагу на самопочуття грудничка, а також особливості його харчування.

« попередня
наверх
наступна »

Як лікувати бактеріальний кон'юнктивіт у ре ...
Висока температура без ознак застуди ...
Білі виразки в роті у дитини
Язвочка на яснах у дитини
Заспокійливі засоби для дітей
Синіє носогубний трикутник у немовлят ...
Дитина проковтнула маленьку батарейку
Дитина закидає голову назад
Кола під очима у дитини
Скільки повинна спати дитина в 1 рік?
Дитина проковтнув монету, що робити?
Борний спирт при отиті
Як відучити дитину битися?
Що робити якщо у дитини ріжуться зубки? З ...
Як привчити дитину спати всю ніч?
Чому дитина часто прокидається вночі і п ...
© 2015-2022  wmn.pp.ua