на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Норма збільшення ваги у новонароджених

« попереднянаступна »

Головна » Розвиток дитини » Норма збільшення ваги у новонароджених

Кожна мама перш, ніж турбуватися про набирання ваги своєї новонародженої дитини повинна розуміти, що її малюк унікальний і має свої особливості організму, які варто їй вивчити і пристосуватися. Але існує думка досвідчених бабусь і лікарів з великим досвідом роботи, які свого часу мали відмінні від сьогоднішнього дня поняття про годування, догляду і, відповідно, кількості набраної ваги в місяць у грудничка. В результаті зіткнення думки старшого покоління і останніх досліджень науки в цій галузі виникає безліч протиріч, що і викликає питання, а який же в нормі повинна бути надбавка у вазі помісячно у грудничка?

Кожен малюк при народженні має свою вагу, який зумовлений багатьма критеріями. У нормі оптимальним варіантом вважається вага від 2600 до 4500 кг. Розрив досить суттєвий, але він вважається нормою, оскільки всі діти, період їх формування, а також батьки і генетична схильність - різні. Тому якщо дитина народилася з вагою 2600 - це не означає, що він худенький і треба посилено надолужувати темпи, а вага в 4600 кілограма дає привід думати про те, що малюка перегодували.

Після народження в перші три доби малюк адаптується до навколишнього середовища і переходить на інше харчування у зв'язку з чим трохи втрачає у вазі (приблизно 150-200 грам). Це звичайна практика і турбуватися не варто. У мами в цей період ще мало молока, а у дитини ще є запаси на деякий час знову ж на випадок, поки молоко не прибуде, природа дуже мудра і захисний механізм передбачений.

Починаючи з четвертого дня, малюк в ідеалі повинен набирати в середньому 20 грам за добу. Але у кожного чоловічка свій обмін речовин і багато систем організму тільки починають запускатися, тому в перший місяць оптимальний набір ваги варіюється від 400 грам до 800 грам. Знову ж все залежить ще й від жирності молока матері і від поведінки малюка, адже він може маятися животиком, вередувати, погано їсти або засвоювати не всю їжу. Це нормальні явища в перші місяці життя і вони впливають на набір ваги. У даній ситуації варто звернути увагу на малюка, якщо він нормально себе почуває, значить йому вистачає того обсягу, який він отримує, якщо виникли сумніви, проконсультуйтеся з лікарем.

На другому місяці життя малюк в ідеалі повинен набирати вже в середньому по 30 грамів на добу, що виражається в загальному прирості від 800 до 1000 кілограм за місяць. І знову ж таки варто враховувати особливості організму малюка, можливо саме для нього нормою є 800 грам, а не кілограм і більше, як у сусідської дитини, тому не варто займатися вирішенням цієї проблеми самостійно. Якщо є сумніви, зверніться до педіатра, який і дасть вам пояснення з урахуванням індивідуальних особливостей вашого малюка.

До півроку норма в 800-1000 грам залишається незмінною і до шести місяців малюк повинен подвоїти свою вагу по відношенню до того, з яким він народився, після півроку надбавка у вазі знижується і нормою вважається 400-500 грам. Чим ближче до року, тим менше буде надбавка у вазі, тому турбуватися не варто. У рік малюк повинен свій первісний вагу потроїти. Якщо ж його вага більше, значить трохи перегодували, але це не страшно, тому що за другий рік зайва вага піде, адже малюк вже активно рухається і спалює зайві кілограми, а от якщо вага менше, варто звернутися за консультацією до лікаря. Можливо, нічого страшного і це є особливістю організму, але, все ж, краще перестрахуватися.

« попередня
наверх
наступна »

Як дитини привчити спати в своєму ліжечку ...
Дієта при лямбліозі у дітей
Запор у місячної дитини, що робити?
Дитина часто хворіє на ангіну, що робити?
Заспокійливі засоби для дітей
Дитина потіє, коли спить
Чому у дитини сеча темного кольору?
Малювання по точках для дітей
Чим годувати дитину при проносі в 2 роки?
Як навчити дитину вимовляти букву Р?
Чи можна годувати грудним молоком при отрав ...
Важке дихання в дитини
Дитина хропе уві сні, соплів немає
Лікування переляку у дітей
Як привчити дитину спати всю ніч?
Гнояться очі у дитини
© 2015-2022  wmn.pp.ua