на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Стридор у новонароджених

« попереднянаступна »

Головна » Розвиток дитини » Стридор у новонароджених

У новонароджених стридор характеризується гикавкою, свистом, звуками, схожими на крик півня, гучним диханням, шипінням. У деяких дітей такі симптоми бувають постійно, а в інших - тільки в моменти сильного збудження. Незважаючи на те, що зазвичай ці ситуації не несуть загрози для здоров'я дитини і зникають приблизно до наступу року малюкові, вам необхідно в терміновому порядку отримати консультацію у фахівця, для того щоб визначити причину стридора у немовляти.

Серед причин стридора, як правило, виділяють:

  1. Природне недорозвинення. Часом виходить так, що хрящі в гортані малюка мають недостатню жорсткість і надто сильну пластичність. Таким чином, вони просто прилипають під час дихання. Зазвичай, це проходить само собою до другого або третього місяця життя дитини.
  2. Неврологічні причини. Подібний ефект здатне дати порушення м'язового тонусу у немовляти. У цьому випадку м'язи гортані виходять занадто напруженими, і це викликає певні звуки. У такому випадку найкраще буде звернутися за консультацією до досвідченого невролога.
  3. Вроджені аномалії. Іноді трапляється, що під час періоду розвитку в утробі не все йде так гладко, як слід було б і в результаті малюк з'являється на світ не до кінця сформованою. Вроджена слабкість голосової щілини, вузька гортань і інші патології легко коригуються зазвичай природним способом під час розвитку, але буває і з медичною допомогою.
  4. Розвинені захворювання. На жаль, не всім малюкам вдається народитися здоровими. Буває у немовлят вже при народженні є подсвязочного гемангіома, папілломоз, рак та інші хвороби. Але на щастя, це бувають рідко. Головне в таких ситуаціях - не втрачати надію, адже часом сучасна медицина дійсно творить чудеса.
  5. Наслідки інтубації. Якщо новонародженому необхідна інтубація, завжди існує ризик, що вона не піде без наслідків. У деяких випадках пряме хірургічне втручання здатне викликати такі проблеми, як подсвязочного стеноз, інфекції, також можливі набряки. У цих ситуаціях потрібно суворо дотримуватися рекомендації лікаря на час проведення реабілітації дитини.

Якщо вам вдалося діагностувати стридор у малюка, не потрібно панікувати, як правило, небезпеки для немовляти немає, але, тим не менше, потрібно бути на чеку.

Ось декілька простих порад:

« попередня
наверх
наступна »

Чому дитина плаче уві сні?
Як навчити дитину вимовляти букву Р?
Коли віддавати дитину в дитячий сад?
Висип на руках у дитини
Щеплення в 3 місяці
Заспокійливі засоби для дітей
Чим годувати дитину при проносі в 2 роки?
Помилковий круп у дітей
Лікування переляку у дітей
Як відучити дитину від рук?
Дитина часто хворіє на ангіну, що робити?
Дитина хропе уві сні, соплів немає
Блювота при прорізуванні зубів
Коли дитина починає бачити?
Скільки повинна спати дитина в 1 місяць?
Запор у місячної дитини, що робити?
© 2015-2022  wmn.pp.ua