на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Дитина кричить уві сні

« попереднянаступна »

Головна » Розвиток дитини » Дитина кричить уві сні

Як правило, дитина спить дуже чуйно і навіть «крізь» сон він може чути звуки, голоси, в результаті чого малюк може почати кричати. Нерідко це явище зустрічається і серед новонароджених.

Реакцією дитини на власний крик є пробудження. Самостійно чадо ще засипати не вміє, тому батькам слід його заспокоїти, погладити. Це буде сприяти більш швидкому відходу до сну.

Якщо подібний стан зустрічається рідко (час від часу), особливо переживати не слід. Це може бути результатом перевтоми, захоплення переглядом телебачення, комп'ютерними іграми. А от якщо дитина кричить уві сні дуже часто, то це серйозний привід для звернення до лікаря.

Винуватці порушення сну

Педіатри і невропатологи стверджують, що порушення сну в дитячому віці - досить поширене явище. Воно обумовлюється анатомічними особливостями дітей, адже в цьому віці нервова система малюка ще до кінця сформувалася.

Крім цього нічний крик може бути викликаний такими факторами:

Робота над помилками

Щоб сон малюка був міцним і спокійним, необхідно дотримуватися ряду правил. Перш за все, всі активні ігри слід обмежувати мінімум за пару годин до того, як він ляже в ліжко. Ці ж рекомендації стосуються і до комп'ютерних ігор і перегляду телевізора. Краще почитати з малюком цікаву книжку, відповідну його віку.

Перед тим, як дитина ляже в ліжко, необхідно створити сприятливі умови для сну, а саме провітрити приміщення, постежити за тим, щоб в кімнаті була комфортна температура, відсутні джерела шуму і яскравого світла.

Не менш важливо і якість постільних та постелі. Само собою зрозуміло, що піжама дитини, втім, як і білизна повинні бути виготовлені з натуральних тканин без синтетичних добавок. Вони не повинні сковувати рухів дитини, здавлювати його тіло.

Зручним і відповідним пропорціям тіла повинні бути і матрац з подушкою.

При купанні малюка можна додавати розслаблюючі і заспокійливі трав'яні збори. Наприклад, такі, як ромашка, лаванда, собача кропива, меліса.

Якщо малюк продовжує кричати уві сні

Навіть якщо після дотримання всіх описаних рекомендацій дитина продовжує кричати уві сні, слід не відкладати в довгу шухляду візит до невропатолога. Цей фахівець допоможе встановити причину, по якій малюк так «бурхливо» поводиться уві сні.

Зазвичай крім проведення огляду та ряду аналізів лікар призначає ЕЕГ мозку.

Не зайвою в такій ситуації буде і консультація психолога. Цей фахівець також шляхом поведінки бесіди, тестів та інших методів зможе встановити причину порушення сну. І крім цього допоможе скоректувати умови проживання дитини. Можливо, саме в цьому криється справжня причина нічних криків малюка.

У будь-якому випадку на самоплив подібний стан ні в якому разі пускати не слід. Це може бути тривожним дзвінком, можливо, свідчить про те, що організм дитини функціонує неналежним чином. І вчасно непредпрінятие заходи реагування можуть спричинити за собою вельми серйозні наслідки.

« попередня
наверх
наступна »

Симптоми запалення легенів у дітей
Непритомність у дітей: причини
Суха шкіра у новонародженого, що робити?
Що подарувати хлопчикові на 6 років?
Чому новонароджений погано спить вночі?
Шишка за вухом у дитини
Червона пляма на щоці у дитини
Важке дихання в дитини
Тремор у новонароджених
Як лікувати бактеріальний кон'юнктивіт у ре ...
Як відучити дитину битися?
Дитина проковтнув жуйку, що робити?
Чи можна митися при вітрянці?
Дрібна висипка на обличчі у грудничка
Круп у дітей: симптоми
Коротка шия у грудничка
© 2015-2022  wmn.pp.ua