Реклама спонсора

Аґрус - не тільки смачна, але і дуже корисна ягода, а тому її дуже часто використовують для приготування різних заготовок на зиму. Компоти, варення, желе, соки - ось далеко не повний список того, що можна зробити з агрусу! Давайте розглянемо декілька рецептів консервації цієї корисної ягоди.

Борошниста роса може вражати огірки, висаджені як у відкритому грунті, так і в теплиці. Визначається захворювання по білому нальоту на листках рослин - створюється враження, що їх припорошили борошном. Захворювання стрімко поширюється, листя на посадках огірків засихають, а потім гинуть і інші частини рослини. Після збору залишків гички грунт залишається зараженої спорами збудника борошнистої роси, тому рекомендується щороку змінювати грядку під огірки.

Борошниста роса - найпоширеніше захворювання, яким уражається агрус. Передбачається, що збудник хвороби був завезений з Америки, тому повна назва звучить «американська борошниста роса». Селекціонерами виведені сорти, що мають імунітет до суперечок захворювання, але так як нові сорти ще не набули широкого поширення, і в приватних садах частіше вирощується агрус, чи не стійкий до суперечок борошнистої роси, методи боротьби з хворобою все ще актуальні.

Практично на кожному садовій ділянці можна зустріти таку ягоду, як агрус. Всенародна любов до подібного плоду цілком з'ясовна - невибагливість у догляді, відмінні смакові якості, різноманіття сортів, яке дає можливість вибрати ідеально підходящу культуру для кожного окремого регіону і виду грунту і, звичайно ж, неймовірно корисний склад.

Величезне значення у догляді за агрусом і отриманні багатого врожаю цієї смачної і корисної ягоди має правильне і своєчасне внесення добрив. Підживлення надзвичайно важлива, оскільки саме вона забезпечує рослині його повноцінний розвиток. Давайте розглянемо, у внесенні яких добрив потребує агрус навесні.

Погодьтеся, що хороше вино прикрасить будь вечерю і додасть блюдам особливий смак і підніме настрій. На жаль, справжнє вино коштує недешево, та й у магазинах з'явилося дуже багато підробок. Що ж робити? А відповідь дуже проста - приготувати вино самостійно.

Оселедець можна сміливо назвати національною закускою на всі випадки життя. Її подають і на святковий банкет, і їдять в будні з картопляним пюре або картоплею «в мундирі». З солоним оселедцем готують смачні салати (найвідоміший «Оселедець під шубою»), прості смачні закуски і бутерброди. Скрізь хороша ця прекрасна рибка, але сьогодні розглянемо цікавий рецептик маринованої солоної оселедця під гірчично-майонезним соусом.

Оселедець, мабуть, є найпопулярнішим сортом риби. Причин тому декілька - доступна вартість, всесезонність, різноманіття рецептів приготування. Хтось віддає перевагу пряного посолу, деяким більше подобається просто солона риба. А є й такі гурмани, які ласують пікантною оселедцем, приготовленої в оцтово-гірчичною заливці. Якщо ви ніколи не пробували цей делікатес, рекомендуємо вам виправити цю помилку, тим більше що готується таке блюдо дуже просто.

Якщо хочете оригінального рибного блюда, вишуканості на святковому столі і незвичайності смаку, варто приготувати оселедець по-ісландські. Блюдо дивно ароматне і пікантне, а справа все в особливому винному соусі, в якому вимочується вже засоленная рибка. Пропонуємо познайомитися з рецептом ближче і дізнатися необхідні компоненти.

Оселедець домашнього посолу - поширене блюдо в кулінарній книзі кожної господині, але чи знали ви, що воно є національною гордістю Голландії? Там їдять солону оселедець буквально під час кожного прийому їжі, крім того, вона є ключовою закускою на святковому столі. Для приготування оселедця по-голландськи використовується риба, спіймана у травні - середніх габаритів, проте з найніжнішим м'ясом і м'якими кісточками.

Смородина - найпопулярніший кущ, який можна зустріти на дачній ділянці. Для того щоб отримати високий і якісний урожай, необхідно щороку рослина обрізати. Обрізка - це захід, який спрямовано на створення форми куща і підтримання кількості плодоносному деревини. Під час обрізування потрібно враховувати довговічність і продуктивність основних плодоносних гілок, а також зрізаються старі, засохлі, пошкоджені пагони.

Заготівля огірків на зиму - це цілий ритуал, який в літній час займає у кожної господині певний час. Якщо зіставити кількість всіх закруток, які виконуються на сезон, то більший відсоток з них належить саме огірочками. Рецептів приготування їх на зиму багато, але в цій статті ми розповімо, як виконати консервування огірків з лимонною кислотою. Така заготовка відрізняється від інших, в яких використовується оцет і смаком, і ароматом.

Людське тіло має близько 600 лімфатичних вузлів. Визначити способом пальпації можливо підщелепні, пахові, а також пахвові лімфовузли. Призначення лімфовузлів під пахвами - захист організму від інфекцій, вірусів і бактерій. При запального процесу робота лімфовузлів активізується, внаслідок чого вони можуть збільшуватися в розмірах.

Останнім часом вівсянку ми готуємо не так часто, як хотілося і вся справа в тому, що вона начебто і смачна, але чогось не вистачає, от і шукаємо нових цікавих сполучень і ароматів. Для тих, хто не може жити без вівсянки, але традиційні сухофрукти і цукор вже набридли, пропонуємо нескладний і простий рецепт шарлотки з яблуками на основі пластівців.

При слові «шарлотка» виникає асоціація з повітряним бісквітом з яблуками. Є декілька версій походження даного кулінарного мистецтва. Зокрема, Володимир Даль назвав Шарлота пиріг з варенням, а Молоховець призводить рецепти зі смородиною і вишнею. Агата Крісті, описуючи частування, називає дане блюдо пудингом «Дипломат» або російської шарлоткою.

Меню сайту