Реклама спонсора

Соковиті, ароматні, стиглі абрикоси до душі абсолютно всім. Крім того, що фрукти мають незрівнянними смаковими якостями, вони ще й украй корисні. Більше тисячі років людство вживає цей цінний фрукт. Абрикоси насичені безліччю незамінних вітамінів, мікроелементів. До їх складу входить ретинол, тіамін, пантотенова кислота, фолієва кислота. Присутні у фруктах також клітковина, легкозасвоювані вуглеводи.

У наш час складно знайти квартиру, в якій би не було визнав, адже ці зелені рослини не тільки прикрашають інтер'єр приміщення, але й сприятливо позначаються на нашому самопочутті. Плюс до всього, як стверджують деякі вчені, вони мають певний вплив на людину.

Настоянками на спирту прийнято називати алкогольні напої, міцність яких досягає інтервалу від 18 ° С до 60 ° С. Вони готуються за допомогою прийому холодного настоювання. Настоянки бувають різних смакових типів: гіркі, солодкі, а також напівсолодкі.

Лимон - це субтропічна рослина, яке відоме на весь світ. Виростити його у нас нереально. Вся справа в тому, що він вимагає до себе особливого підходу і, звичайно ж, особливих кліматичних умов. Проте останнім часом все частіше і частіше господині намагаються виростити дане дерево в домашніх умовах. При цьому зробити це можна за звичайною кісточки.

Щавель з давніх часів застосовувався людством в лікувальних цілях. Рослина має активним тонізуючу властивість. Крім цього, щавель прискорює роботу печінки, активізує функціонування кишечника, очищає кров. Відомі й болезаспокійливі властивості рослини. Особливо рекомендується включати в свій раціон цю зелень тим, хто страждає від колітів, ентероколітів та інших захворювань шлункового тракту.

Відомо, що найкращим харчуванням для немовляти є материнське молоко, проте даний природний процес вимагає від годуючої жінки граничної «акуратності» при виборі та складанні режиму харчування. А все тому, що ряд продуктів здатний надати на організм дитини різний вплив, в результаті якого можливі всілякі реакції - починаючи від звичайних кольок і закінчуючи серйозними алергічними проявами.

З яловичого фаршу можна приготувати десятки страв: котлети, зрази, фрикадельки. Також це чудова начинка для м'ясних пирогів, пиріжків, біляшів. Фарш ідеально підходить для приготування дієтичних страв.

Зі свіжими фруктами і ягодами, природно, не може зрівнятися ні законсервований їх варіант, ні заморожений, однак у такого способу заготовки є одна незаперечна перевага. Приміром, з сезонних фруктів і ягід можна зварити компоти і киселі в давно всім відомих поєднаннях. Фруктово-ягідні комбінації обумовлені терміном дозрівання кожного конкретного плоду.

Слива - це одна з найпоширеніших фруктових культур. У світі існує понад 100 видів слив, кожний з яких має неповторний багатий смак. Цей фрукт має широкий спектр корисних речовин, які несуть величезну користь людському організму. Тому сливи необхідно постійно вводити в свій раціон харчування. Ось, наприклад, добре спекти пиріг зі сливами на кефірі.

Засолка капусти на зиму в такій ємності, як трилітрова скляна банка - це не тільки зручний, але і самий практичний спосіб зберігання капусти. Сьогодні практично кожна господиня, яка проживає в умовах міської квартири, використовує скляні банки для засолювання капусти на зиму. Скляні банки є оптимальним варіантом для засолювання ще й тому, що не займають багато місця, а також зручні при транспортуванні.

Квашена капуста - це одна з найактуальніших овочевих заготовок, яка використовується для приготування смачних щей, пирогів, салатів та інших страв. Приготувати таку капусточку зовсім нескладно, потрібно лише підібрати відповідний рецепт. Найчастіше солять капусту в розсолі.

Практично всі люблять ароматні домашні булочки, пиріжки, пряники, печиво. Домашня випічка може бути як «порожня», так і з начинкою. Для начинки можна використовувати мак, яблука, горіхи, корицю, сухофрукти та інші продукти.

Персик - це надзвичайно смачний і ароматний річний фрукт. Незважаючи на свою солодкість в 100 грамах продукту міститься всього лише 45 ккал, так що вживання персиків не додасть ні грама зайвої ваги.

Пізні сорти груш дуже добре зберігаються, а от з літніх сортів краще зробити сушку або зварити варення на зиму, так як для тривалого зберігання такі фрукти не годяться. Варіантів варення з груш безліч, більш докладно зупинимося на деяких з них.

«П'ятихвилинка» - один з кращих способів приготування варення. Свою назву, як нескладно здогадатися, цей метод отримав через свою швидкості, адже на приготування пари-трійки банок варення піде максимум півгодини. Швидке приготування дозволяє зберегти значну частину вітамінів у ягодах, тому варення «п'ятихвилинка» вважається дуже корисним.

Меню сайту