Реклама спонсора

Практично кожна господиня, що займається консервуванням про запас, не оминає своєю увагою таку овочеву культуру, як болгарський перець. Існує безліч різних заготовок, де даний овоч виступає основним або додатковим компонентом. В даному оповіданні буде розказано про приготування гострого соусу з болгарського перцю про запас. Він відмінно підходить в якості заправки до гарнірів, а також до м'ясних і рибних страв.

Всі садівники, у яких на ділянці ростуть яблука, прекрасно знають, яка це проблема - дрібні опале яблука. Викинути їх шкода, але виглядають вони настільки непривабливо, що є їх або робити заготовки теж не хочеться. Саме для таких яблук і існує відмінний рецепт домашнього яблучного сиропу. Готувати його можна різними способами.

Важко уявити більш традиційне блюдо національної російської кухні, ніж квашена капуста. Його історія налічує вже безліч століть і, природно, за такий тривалий період часу рецептів квашення капусти набралося безліч. Тут ми розглянемо своєрідне асорті - капусту з гарбузом. Гарбуз дозволить додати новий смак і аромат звичного страві.

Квашена капуста є одним з найпопулярніших страв у всьому світі. Для багатьох країн воно також є національним, просто має дещо відмінні назви і певні розбіжності в рецептах, що накладаються смаковими пріоритетами тієї чи іншої кулінарної культури. Тільки на території Росії в залежності від кліматичної зони та інших причин існують сотні способів приготування капусти квашеної. Нижче буде приведений один з рецептів приготування капусти з помідорами.

Квашені помідори - традиційно російська закуска. Інакше такі томати називають моченими. Смак цієї страви доводиться до вподоби багатьом. Однак далеко не всі знають, що принцип їх приготування істотно відрізняється від соління, а також маринаду, причому, насамперед тому, що для того, щоб вийшли квашені овочі, їм необхідно пройти кілька стадій приготування. Наприклад, бродіння, яке через певний час необхідно штучно зупинити, використовуючи сіль.

У помірній кліматичній зоні вишня є однією з найпопулярніших ягід для заготовок про запас. Цьому сприяють рясне плодоношення, високі смако-ароматичні якості та великий вміст корисних речовин. До числа останніх відносяться калій, кальцій, мідь, залізо, вітаміни С, PP, B2, B9 і так далі.

Насіння льону є одним з найпопулярніших продуктів рослинного походження, що використовуються в косметології. У його складі присутні такі корисні речовини, як фолієва кислота, холін, ніацин. Їх вплив на шкірні покриви надає протизапальний і омолоджуючий ефект. Використовувати насіння льону можна і в домашніх умовах, вводячи їх до складу косметичних масок. Рецепти таких представлені в даній статті.

Льон звичайний являє собою культурну трав'яниста рослина, що вирощується в промислових масштабах. Отримав широке застосування в різних сферах. Це лакофарбова промисловість (для виготовлення фарб), медична практика (зокрема, препарат "лінетол"), дієтичне харчування (особливо актуальний при практиках веганства і вегетаріанства). Затребуваний в косметології (для внутрішнього і зовнішнього застосування), у виробництві одягу (з льону отримують волокно) і так далі.

Коли під рукою багато ягід чорниці, а варити з них варення просто ніколи, та й не дуже-то полювання, ви можете приготувати так зване «Сире варення з чорниць»! Таке блюдо цілком дасть фору вареному побратимові, враховуючи смакові особливості свіжих ягід і наявність вітамінів, які при такому заготовлянні максимально збережуться.

Смородина чорна - це одна з найбільш корисних ягід, яку по праву можна назвати справжньою панацеєю від найрізноманітніших хвороб. У наш час традиційне вживання варення зі смородини істотно розширило свої межі. Тепер з неї готують джеми, смачні начинки для пирогів і ласі десерти - муси, желе, самбук, філе і т. Д. Однак найбільшою популярністю, як і багато років тому, користується варення, яке надає неймовірний простір для фантазії.

Багато господинь широко використовують у кулінарії кабачок і це не дивно, тому що даний овоч відмінно росте в наших краях, є дешевим, містить у своєму складі безліч вітамінів і, що важливо, відноситься до категорії дієтичних продуктів. З цього овоча можна приготувати найрізноманітніші страви - млинці, кашку, котлети, запекти їх, обсмажити, відварити і т. Д. Однак найбільшою популярністю користується відома нам ще з дитинства кабачкова ікра.

Всім відомо, що дієтологи радять харчуватися різноманітно, включаючи в свій повсякденний раціон і м'ясні страви, та овочеві, причому цілий рік. Але на відміну від м'яса, яке присутнє на прилавках магазинів завжди, сезон достатку свіжих овочів обмежений. Тому багато господинь овочі консервують, таким чином намагаючись урізноманітнити раціон сім'ї та в зимову пору року.

Помідори та огірки абсолютно все маринують на зиму. Поєднуючи ці овочі, можна отримати привабливе овочеве асорті, яке в зимову пору не тільки підніме апетит, але і один тільки його вид поліпшить настрій!

На зиму з болгарського перцю можна зробити масу заготовок. Цей дивовижний овоч додає оригінальним закусок особливого смаку, який припадає до вподоби навіть найвибагливішим гурманам. Законсервувати можна, наприклад, фарширований болгарський перець. З кількома рецептами такої страви, заготовленої про запас, ми якраз і познайомимося далі.

Не багатьом відомо про користь льняного насіння. А разом з тим вони насичені вітамінним комплексом, а також корисними омега кислотами. Входять до складу плодів і багато мікроелементів.

Меню сайту