Реклама спонсора

В дієтології клітковині приділено особливу почесне місце. При правильному вживанні вона зміцнює, очищає і оздоровлює організм, сприяє нормалізації ваги і бореться з багатьма хворобами. Зловживати клітковиною в раціоні не варто, так як вона позбавляє людину корисних мінералів, а її надлишок може призвести до порушень кишкової діяльності - метеоризму, дисбактеріозу, розладу травлення і стільця.

Хронічний коліт - захворювання товстого кишечника. Запальний процес при хронічному коліті може торкатися як всі товсті кишки, так і якусь їх частину (ліву чи праву). При лікуванні хронічної форми коліту велику вагу має дієтичне харчування.

Щоб приготувати пікантне блюдо з грибів, необов'язково їх смажити, варити або запікати. Соєвий соус і мінімум інгредієнтів допоможуть приготувати дивно смачну закуску.

Минтай - один з найдоступніших видів риби в нашій країні. Страви з неї виходять смачними, апетитними. І найголовніше - минтай можна приготувати різноманітними способами (обсмажити, протушкувати). Особливо смачним виходить морепродукт в соєвому соусі.

Морепродукти, зокрема креветки - це фактично універсальний продукт, так як з них можна приготувати безліч чудових страв. В першу чергу креветки прикрашають стіл, роблячи його багатшим і привабливішим. Ви в цьому зможете самі переконатися після приготування оригінального блюда «Смажені креветки в соєвому соусі». Їсти блюдо зі смажених креветок можна в будь-який час, подають його до столу без приводу і на особливі торжества, блюдо виглядає доречно на будь-якому бенкеті!

Надати особливий пікантний смак і аромат будь-якої страви можна за допомогою підливи, наприклад, з шампіньйонів. Вона поєднується практично з усіма гарнірами - кашами, картоплею, запеченими або тушкованими овочами. Не менш апетитні і м'ясні страви в доповненні з соусом з цих грибів.

Для того щоб розморозити м'ясний фарш, потрібен час. Часто буває, що часу для очікування немає, і фарш потрібен негайно. Що робити? Як швидко в домашніх умовах розморозити фарш? Способів швидкого розморожування насправді декілька і всі вони ефективні!

Класичний рецепт брізолі зі свинини - це можливість зробити просте блюдо, яке, незважаючи на свою простоту приготування, є вишуканим делікатесом на будь-якому столі. Брізоль - це не стільки саме блюдо, як один із способів приготування м'яса, такий спосіб готування робить свинину настільки красивою зовні і смачною, що її з легкістю можна робити прикрасою святкової вечері. У даній статті ми розглянемо один із способів приготування свинячої брізолі, а саме її класичний рецепт.

Сьогодні стають все більш популярними екзотичні страви. Приміром, в жарких країнах дуже цінуються незвичайні фруктові салати, морські держави славляться своєю смачною кухнею з морепродуктами. Якщо ж говорити про Росію, то тут кухня поєднує в собі кулінарні традиції, як європейських країн, так і власну, яка формувалася протягом багатьох століть.

У сучасній кулінарії існує величезна кількість різноманітних підлив. В залежності від уподобань кухаря, вони готуються з овочів або м'яса, поєднують в собі багато інгредієнтів або містять тільки один. Приміром, у східних країнах прийнято готувати так звані «жирні піджарки», до складу яких входить дуже велика кількість овочів, обов'язково спеції і шматки жирного м'яса.

Для ситного обіду і вечері яловичина - ідеальний варіант. Само по собі м'ясо нешкідливе, не містить жир і багато холестерину, ну а якщо ще й приготувати смачно, то порадувати можна всю сім'ю. Яловичину у вигляді піджарки з підливою можна подавати на святковий стіл, причому цього блюда будуть всі приємно здивовані, оскільки останнім часом урочистий стіл все частіше асоціюється з іншими стравами.

Серед м'ясних субпродуктів своїми корисними властивостями виділяється печінку. Тут міститься і цілий комплекс необхідних організму людини вітамінів (A, B, C, D, E), і широкий набір корисних речовин, основним з яких є залізо в легко засвоюваній формі. Невисока калорійність (не вище 150 ккал на 100 грамів свіжого продукту) і збалансований набір амінокислот робить печінку одним з цінних дієтичних продуктів.

Це одне з найпопулярніших національних страв Швеції і одне з найсмачніших страв у дитячих садках часів Радянського Союзу. Звичайно, мова йде про всім відомих і більшістю улюблених тефтелі. Їх готують самими різними способами - і смажать, і запікають, і варять, але смак, улюблений з дитинства, здатний викликати ностальгію - це тільки тефтелі, тушковані в соусі. Саме рецепт приготування тефтелей з підливою, які колись подавали в дитячому саду, буде описано нижче.

Гуляш - це з дитинства всіма улюблене блюдо. Його можна швидко приготувати з будь-якого м'яса - яловичини, свинини або курки. З птиці страва виходить особливо соковитим і легким для шлунка, а наявність смачної підливи зробить ще смачніше будь приготований вами гарнір.

Смак фрикадельок пам'ятається з дитячого віку. Це саме ситне блюдо в дитячому садку. Популярність фрикадельок з роками не проходить, а тільки зростає. Хтось з господинь готує м'ясні фрикадельки, хтось - рибні, а хтось - з додавання круп. Одне незмінно - ніжний томатний соус.

Меню сайту