Реклама спонсора

Стан здоров'я хворих на цукровий діабет людей постійно залежить від їжі, яку вони вживають протягом дня. Якщо всього один раз дозволити собі з'їсти продукт з високим ГІ (глікемічний індекс), вміст цукру в крові може різко піднятися, і хворому знадобиться термінова медична допомога. Бути розбірливим слід і у вживанні фруктів і ягід, бо низьким глікемічним індексом володіють не всі з них.

Звичайне порічкове варення виходить дуже рідким, тому його подають тільки як десерт до чаю або кави. А ось смородиновий конфітюр, навпаки, володіє достатньою густотою, і його можна використовувати як начинку для пирогів, рулетів, пиріжків і навіть в якості прошарку в тортах. Щоб приготувати конфітюр з ягід чорної смородини, доведеться затратити трохи більше часу, але зате взимку у вас завжди буде в запасі відмінна начинка для випічки.

Банани не належать до розряду сезонних фруктів, їх можна придбати і вживати в їжу круглий рік. Однак заготівлі про запас з них зробити можна з метою розширення своєї гастрономії. Так, наприклад, дуже цікаво по смаковим і ароматичним якостям варення з бананів, рецепт якого буде представлений нижче.

Багато господинь знають, що варення з обліпихи можна варити декількома способами. Сирий варіант досить простий, однак підійде і сподобається не всім, адже зберігати таке варення потрібно в холодильнику, а місце там є не завжди. Можна обліпиху «замочити», але підтримувати постійну температуру досить складно.

Проста в приготуванні заготівля з помідорів в желе довго зберігається і володіє чудовим смаком.

Азербайджанська кухня відрізняється яскравими за смаком стравами, цікавими і незвичайними рецептами. З винограду можна зробити не тільки вино і родзинки, але заготовити на зиму закачування. Особливо смачним виходить варення. Виноград входить до складу багатьох страв і солодощів.

Напевно кожен хоча б один раз пробував варення, приготоване з яблук, агрусу, малини, полуниці, смородини та інших звичних ягід і фруктів. У той же час мало хто зможе похвалитися, що пробував виноградне варення. А шкода, адже ці ласощі володіє чудовим ніжним смаком. Крім того, варення при правильному приготуванні ягід збережуть корисні властивості і всі вітаміни, що входять до складу ягоди.

Гарбуз не всі люблять через специфічного смаку, але в поєднанні з апельсином можна отримати абсолютно нову смакову гаму. Це і корисно, і поживно. З гарбуза і апельсинів можна зварити ароматне варення на зиму або закатати компот. Вийде досить неординарне частування, до того ж володіє цілющими властивостями.

Готувати варення з малини можна по-різному, але найбільш безпрограшний варіант - класичне малинове варення без води, причому можна зробити це різними способами - в мідному тазу, безпосередньо в скляних банках з додаванням желатину або без нього. В останньому випадку консистенція варення вийде більш щільною, що напевно сподобатися тим, хто традиційному домашньому варенню воліє джеми і желе.

Як щодо «екзотичного» варення з зеленого фізалісу? Хто-небудь пробував таку дивину? Якщо ні, то дуже рекомендуємо. Не тільки поласувати, тому що це дійсно дуже смачно, але і приготувати самому.

Підготувати для тривалого зберігання можна не тільки варення, соління й маринади, але й повноцінні другі страви, наприклад, солянку з білокачанної капусти з грибами. Така домашня консервація не тільки смачна, але і виручить господиню, якщо на порозі раптом з'являться неждані гості, якщо на готування вечері катастрофічно не вистачає часу, якщо просто немає настрою возитися на кухні.

Трохи терпкий аромат і своєрідний смак чорної смородини подобається не всім. Дітей взагалі складно примусити їсти чорну смородину, перетерту з цукром, або пити темного кольору компот, в якому плавають волокна ягідної м'якоті. Навіть варення або желе з цієї ягоди не так популярні, як ті ж самі продукти з малини, полуниці, чорниці.

Чи можна зварити варення без цукру? Для деяких навіть сама ця ідея здасться, м'яко кажучи, дивною, але насправді вона не така погана, як може виглядати спочатку. Безумовно, не всі ягоди або фрукти підійдуть для цього. Однак полуничне або, наприклад, малинове варення без цукру на смак виходить не гірше, ніж солодкі аналоги.

Традиційними видами варення, приготованими навіть за найбільш екзотичним рецептам, важко кого-небудь здивувати. А от варення-асорті - це зовсім інша справа, це завжди смакової сюрприз. Результати вашого кулінарної творчості багато в чому залежать не тільки від використовуваних інгредієнтів, їх обробки, а й від відвідав вас натхнення.

Кабачки знають і люблять у всьому світі, але, напевно, навряд чи знайдеться країна, де ці овочі вживають у повсякденному раціоні частіше, ніж в Росії. Тому російська кухня зібрала рецепти приготування кабачків з усього світу і одним із прикладів можна вважати блюдо східної кухні «кабачки по-арабськи», яке стало в Росії вже досить популярним (якщо не сказати традиційним). Рецепт його приготування і буде нижче представлений читачам, що бажають привнести його в свій гастрономічний кругозір.

Меню сайту