Реклама спонсора

Для смачного і ніжного шашлику потрібно уміння правильно вибрати свіже м'ясо і приготувати відповідний маринад. М'ясо для шашлику можна брати різне - свинину, баранину, курятину, яловичину. А ось приготувати маринад не так просто. Тут у кожного є свої секрети, улюблені рецепти, адже від маринаду залежить те, наскільки ніжним, ароматним і смачним вийде шашлик. Серед безлічі різних маринадів можна зупинитися на рецепті з використанням соєвого соусу.

Все частіше і частіше кулінари, готуючи маринад для шашлику, оцет замінюють майонезом. Смак такого маринаду ніжніший і ароматний, адже до складу майонезу входять яйця і рослинна олія. Процес маринування м'яса в такому маринаді не такий швидкий, як в оцті (незгірш 6-ти годин), але шашлик просочується дуже добре і виходить більш соковитим і м'яким. Як замаринувати свинячий шашличок в майонезну соусі, розповідається в рецептах, представлених в статті далі.

Рецептів приготування маринадів для шашлику дуже багато. Основою маринаду можуть бути різні продукти - майонез, оцет, соєвий соус, лимон, але не тільки смачним, але і абсолютно корисним і безлопатеві для здоров'я є томатний маринад. Природну кислинку йому надають помідори, тому оцту знадобиться зовсім небагато. Рецепти приготування томатних маринадів для шашлику запропоновані увазі читачів в даній статті.

В сучасний час різноманітні томатні соуси користуються особливою популярністю. Гострі та солодкі, вони здатні змінити смак звичних страв до невпізнання. Любителям пікантних страв неодмінно припаде до душі пекуча приправа з помідорів, яка стане прекрасною альтернативою магазинному кетчупу. Давайте розглянемо особливості її приготування.

Багато господинь заготовляють на зиму не тільки соління, але і всілякі основи для приготування заправок, соусів, начинок для піци і пирогів. Їх вибір надзвичайно великий. Сьогодні ми розповімо, як зробити соковиту, ароматну, смачну заправку з болгарського перцю на зиму.

Влітку, коли такий багатий вибір фруктів і ягід для консервації, радимо звернути увагу на аличу. Це дуже смачна різновид сливи, що володіє величезним запасом вітамінів С, А, Е, заліза, фосфору, кальцію, натрію та інших речовин.

Грушевий компот робили ще наші бабусі, ми його дуже любимо і до його смаку давно звикли, але в даній статті ми хочемо представити вам досить оригінальний рецепт, який обов'язково знайде своїх шанувальників.

Всі ми знаємо про те, що одними з найбільш корисних рослин є брусниця і чорниця. Ці ягоди містять в своєму складі безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Саме через це рецепти приготування соків і компотів з таких лісових «жителів» користуються у господинь популярністю.

Любителям маринованого часнику пропонується ще більш смачна закуска. Ми пропонуємо рецепт маринованого буряка, яку з великим задоволенням їдять не тільки в звичайні дні, а й ставлять на святковий стіл. Взимку, коли вітамінів катастрофічно не вистачає, буряк з часником може поповнити відсутню кількість вітамінів. Таким чином, виходить, що це не тільки смачна, але і дуже корисна закуска.

Ягідне желе - смачний легкий десерт і готується він зовсім нескладно, швидко і просто. Які ягоди вибрати? Та які завгодно! Можна, наприклад, приготувати чудове желе з агрусу з вишнею. Порадуйте своїх домашніх таким несподіваним десертом до обіду!

Діти обожнюють желе! Так чому б не порадувати їх чудовим желе з агрусу і червоної смородини, приготованим в літній сезон своїми руками? Відкрити холодною зимою баночку такого ласощі, вдихнути аромат пахне сонцем ягід, відчути в роті чарівний смак ... Що може бути краще?

Не дивуйтеся, якщо в результаті варіння «екзотичного» варення з вишні по-київськи на вашому столі виявляться звичайні цукати. Насправді це і є цукати. Просто раніше зацукровані ягоди і фрукти називалися сухим варенням. А приставка «по-київськи» з'явилася через те, що колись давним-давно саме на київському Подолі працювали знамениті на весь світ кондитерські цехи, де це варення виготовлялося і звідки імпортувалося по багатьом країнам.

Це зараз ріпа практично зникла з раціону людини, але раніше цей дивовижний, дуже корисний коренеплід був основним продуктом харчування не тільки бідноти, але й представників середнього класу. Ріпу їли в сирому вигляді, її варили, смажили, гасили, солили, квасили ... Могла стати ріпка і десертом - шматочки овоча умочували в мед і хрустіли з превеликим задоволенням всі від малого до великого.

Зробити сушку для компоту на зиму ... Що може бути простіше! Береш будь-які ягоди або фрукти, засинаєш їх за інструкцією в електросушарка і через встановлений час висипати готовий продукт в паперові пакети. Але це коли в господарстві є спеціальна сушарка. А якщо ні? Як у цьому випадку зробити, наприклад, в'ялену полуницю, сливу, абрикоси та інші смаколики? Дуже просто - потрібно використовувати перевірений багатьма поколіннями наших предків рецепт!

Зливи можна заготовлювати на зиму по-різному. З них можна робити варення та джеми, повидло і желе. Зливи можна маринувати, сушити і в'ялити, причому в'ялена зливу в домашніх умовах може бути солоною і солодкою. А ще саму звичайну угорку можна перетворити у найсмачнішу і дуже корисний чорнослив.

Меню сайту